Gépek tartják életben Liz Taylort - állította tegnap a National Enquirer pletykalap, akik szerint a többszörös Oscar-díjas színésznő egy tüdőgyulladás miatt bekövetkezett szívelégtelenség miatt került ebbe az állapotba. A sajtós ma már cáfol.

Elizabeth Taylort két hete szállították kórházba, amikor egy súlyos influenza tüdőgyulladássá fejlődött. Állapota azóta annyira rosszabbodott, hogy a szerdán fellépett szívelégtelenség okán már attól féltek, nem éli túl az éjszakát. A gépekre kapcsolt színésznőnek hajnalra végül javult az állapota. "Az orvosok azt hitték, elveszítjük. Még mindig nagyon rossz bőrben van, de legalább túlvan a krízisen" - idéz a megkérdőjelezhető szavahihetőségű lap egy névtelen informátort, aki azt is elárulja, hogy a színésznő négy gyereke is az anyjuk ágya mellett töltötte az éjszakát.

A színésznő sajtósa pár órával később sietve cáfolta a híresztelést: szerinte bár Taylor valóban kórházban van, az állapota korántsem válságos. "Ms. Taylor jól van. A pletykák, amik szerint drámai az állapota, túllihegett hazugságok. Csak megelőző céllal volt kórházban, ahonnan hamarosan haza is térhet" - szögezi le sajtósa, Dick Guttmann sajtóközleményében. Majd furán folytatja: "Jelenleg családja és barátai, valamint csodás ékszerei vannak vele". A sajtós még elismeri, azt nem tudja, hogy Taylort melyik kórházban kezelik jelenleg.

Képaláírás

A színésznő egészsége az elmúlt években komolyan megromlott, betegségei miatt kerekesszékbe kényszerült. Ötször operálták a gerincét, 1997-ben kezdődő agytumorral műtötték, és súlyos csontritkulásban szenved. 2004-ben már lépett fel nála szívelégtelenség, amikor combnyaktörése hosszú időre ágyhoz kötötte. 2006-ban a CNN-nek adott interjújában ő maga cáfolta, hogy halálos beteg volna, illetve hogy Alzheimer-kórral kezelik: "Ugyan már, hát úgy nézek én ki, mint aki haldoklik?"

Taylor tinédzserként tűnt fel Hollywoodban, első szerepeit a Lassie hazatér és a National Velvet című filmekben játszotta. A Butterfield 8 című filmjéért 1960-ban nyerte első Oscar-díját, a másodikat pedig a Nem félünk a farkastól főszerepében hat évvel később. Férjével, Richard Burtonnel kétszer is összeházasodtak és elváltak, viharos kapcsolataiból összesen három gyerek született (egy negyediket pedig örökbefogadott). A duplázó Burtonnel együtt összesen 8 férjet fogyasztott - köztük Paris Hilton egyik nagyapját is -, az utolsót, egy Larry Fortesky nevű kőművest 1996-ban rúgta ki. A legutóbbi hírek szerint a 75 éves Taylor ismét szerelmes, de férjhez menni már nem tervez új szerelméhez.