Ha bárki is azt hitte volna, hogy Paris Hilton magától olyan hülye, mint amilyen, akkor tévedett: a Hilton-családfát megnézve látható, hogy a szőke örökösnő híres hollywoodi hisztérikákat tudhat a felmenői közt. A magyar származású Gábor Zsazsa csak az egyik. Liz Taylor a másik.
Paris Hilton

Eddig valahol felnéztünk Paris Hiltonra: úgy gondoltuk, extravagáns viselkedése, sorozatos botrányai és elképesztő butasága nem lehet csupán a természet ajándéka, ezért keményen meg kellett dolgoznia.

De nem.

Ahogy a gazdagságot és hírnevet is családi háttere biztosította neki, úgy az extrém viselkedésre való hajlama is örökség.

A tmz.com weboldal felderítette a Hilton-családfa pár olyan szereplőjét, akik a maguk korában ugyanazt a szerepet töltötték be a hírességek világában, mint most Paris.

Gábor Zsazsa színésznő például több mint hatvan filmben játszott, de ez teljesen mellékes ahhoz képest, hogy ő volt az díva, aki megteremtette az "attól lett híres, hogy híres lett" besorolást a celebvilágban. A magyar származású - eredetileg Gábor Sári néven született - színésznő köztudottan mindig is imádott jól élni, szerette a fényűzést, és ennek megfelelően válogatta meg férjeit is, akiket egyébként úgy cserélgetett, mint méltó utódja, Paris a kedvenc kisállatait.

Gábor Zsazsa

Zsazsának férjei sorában Paris dédapja, a Hilton-szállodaláncot alapító Conrad Hilton volt az első igazi nagy fogása, 1942 és 46 közt voltak házasok - innen a távoli rokonság a milliárdoslánnyal. A színésznő ezután még hét férjet fogyasztott el, míg kikötött Frederic Prinz Von Anhalt herceg mellett, akitől valami oknál fogva azóta sem vált el.

Conrad Hilton Zsazsa előtti, Mary Adelaide Barronnal kötött házasságából született Paris nagyapja, William Barron Hilton, valamint Conrad Nicholson Hilton Junior, aki újabb dívát hozott a vérvonalba: 1950-ben feleségül vette Elizabeth Taylort. Az akkor még mindössze 18 éves, épphogy ismertté vált színésznőnek ez volt az első házassága, és egy évig sem tartott. Hilton őt egy olajmágnás-örökösnőre cserélte, Taylor pedig csak ezután kezdte Zsazsához méltóan fogyasztani a férjeket, bár ő új színt vitt a dologba azzal, hogy Richard Burtonhöz kétszer is hozzáment. Pedig ezt már első alkalommal sem sikerült botrány nélkül: Burtonért Taylor előző férjét, Eddie Fishert hagyta ott, aki régi családi barátja volt a színésznőnek az azelőtti házassága alatt. Amikor akkori férje, Michael Todd meghalt, Fisher és neje, Debbie Reynolds addig vigasztalták Taylort, míg a színésznő lenyúlta Reynoldstól a férjét. Ez már magában felkavarta a közvéleményt, az meg főleg, mikor nem sokkal később dobta Fishert Burton miatt. Ezzel sikerült elérnie, hogy még a Vatikán is hivatalosan elítélje.

Elizabeth Taylor

Ehhez képest Parisnak még van hová fejlődnie, ő egyelőre még csak vőlegényeket mutogatott a világnak, igaz, némelyiket házipornó-felvételen is megismerhettük. Az örökösnő emellett is méltó módon képviseli a családi örökséget: partikalandjaival, porcukros orrával, részeg gyorshajtással, vagy az épp aktuális legjobbarátnőivel való összeveszés-kibéküléseivel rendszeresen szerepel a címlapokon. Most már tudjuk: nem azért mert ez jó neki, szegény csak családilag terhelt.

Paris Hilton lehet a bécsi Operabál díszvendége
A milliárdoslány a közeljövőben átruccan kicsit Európába: Richard Lugner, a 74 éves osztrák üzletember őt szeretné kísérőjeként az idei bécsi Operabálra. Paris a pletykák szerint ezért egymillió dollárt kap Lugnertől, miközben Britney Spears bánatát sok zacskó csipszbe kell fojtsa: az ő nevét ugyanis lehúzták a meghívottak listájáról, mivel már nem legjobbarátnők Hiltonnal.