Hujber Ferenc is hazatér a Terézanyu forgatására

2004.06.22. 17:25
A nyári napforduló hajnalától kezdve folytatódnak a november óta szünetelő Terézanyu című film forgatási munkálatai. A legrövidebb éjszakát követő reggelen látogattunk el a New Orleans bárba.
Amíg az ember nem jár filmforgatáson, azt hiszi, hogy valami kivételes élményben lesz része, ahol majd úgy érzi magát, mintha egy werkfilmben lépkedne. Amikor aztán először kipróbálja, rájön, hogy a forgatáson is ugyanolyan fegyelmezett csapatmunka folyik, mint mondjuk egy csőtörés elhárításakor.

Ennek megfelelően a Terézanyu forgatásán negyven percig őszinte érdeklődéssel figyeltük, ahogy a vezényszavak erdejében a Kéki Katát alakító Hámori Gabriella és műmájer csábítója egy bárpultnál ismételgetik mintegy három perces közös jelenetüket, majd inkább a délutáni színrelépésére békésen várakozó Nagy Ervint kezdtük faggatni.

Lehet, hogy Péterrel jön össze

Tekintse meg képeinket!
Nagy Ervin Pétert alakítja, "az egyetlen normális embert a karakterek között", aki nem playboy és nem is idióta. Noha időnként fel-feltűnik a történetben, a főszereplő ügyet sem vet rá. "A lány sokáig meg sem hallja, hogy beszélek hozzá. Olyan embert alakítok, aki nem egyéjszakás kalandra vágyik, hanem egy normális kapcsolatra, de azért mégis laza" - vázolta fel szerepét Nagy Ervin.

Kiszivárgott információk szerint vele, más források alapján viszont Csányi Sándorral jön majd össze a főhősnő a film végén. A tisztánlátás végett Bodzsár Istvánhoz, a film produceréhez fordultunk, akinek válasza a Mátyás király és az okos lány című népmese agyafúrt megoldásait idézi: "Találják ki a nézők, mivel végződik majd, de ne feledjék, hogy az említett szereplők mellett ott van még László Zsolt is."

Nem közönséghajhász film

"A Terézanyu közönségfilm lesz, de nem közönséghajhász film" - tértünk vissza Nagy Ervinhez, aki a továbbiakban elárulta, hogy szépirodalmi művek terén nem annyira a Bridget Jones neve által fémjelzett vonal a kedvence, de a forgatókönyvet kimondottan jónak találta. Nem sokkal távozásunkat követően került sor arra a jelenetre, melyben Nagy Ervin a háttérből előlépő őrangyalként a részeg főszereplőt haza akarja küldeni taxival.

Sok ismert név

A film rendezője egyébként Bergendy Péter, operatőre pedig a Sorstalanságot is fotografáló Pados Gyula. A regényhez hasonlóan nagy jövés-menés lesz majd a vásznon is, ennek megfelelően egy terjedelmes szereplőlista alakult ki: Hámori Gabriella mellett a főbb szerepekben feltűnik majd Ónodi Eszter, Schell Judit, Major Melinda, valamint Csányi Sándor, László Zsolt és természetesen az említett Nagy Ervin is. Kisebb szerepekben Csomós Mari és Haumann Péter látható, az ausztrál zimankóból pedig néhány jelenet erejéig ideröppen majd Hujber Ferenc is.

Jó érzéssel záruló film

Rácz Zsuzsa azonos című regényének filmváltozata egyébként legfőképpen abban tér el a könyvtől, hogy a producer szavai szerint ha nem is happy enddel, de "a néző számára jó érzéssel" zárul.

A produkció sajtóreferense, Albert Györgyi a Velvetnek elárulta: a film vége nem hagy nyitva kérdéseket, így a Bridget Jones-mozival ellentétben nem várható második rész. Az újságíró ugyanakkor megfogalmazott egy bennünk is motoszkáló kételyt, vagyis hogy voltaképp arra lenne kíváncsi, hogy a pár élete hogyan folytatódik a nagy egymásra találás után.

A film tervezett bemutatója 2004 decembere.