horoszkóp

Miért titkolják terhességüket a sztárok?

2007.09.28. 15:47
Christina Aguilera öt hónapig tartotta titokban terhességét, de van, aki héthónaposan is titkolózott. A nőgyógyász szerint az első három hónap tényleg rizikós, a pszichológus a szakmai köztudatban maradást látja a dolog hátterében.

Aa Emmy-díjátadó nagy eseménye az a duett volt, amit az öthónapos terhes Christina Aguilera és Tony Bennett adtak elő közösen. Az énekesnő terhességét sokan megerősítették eddig, többek között Paris Hilton is. Egy valaki nem tette meg ezt a mai napig sem, mégpedig az érintett, Christina Aguilera.

„Szerintem Christina nagyjából rájött, hogy a hírek szárnyra keltek, és nincs szükség külön bejelentésre” – mondja a Celebrity Baby Birth főszerkesztője. „Ráadásul Christina teljesen megváltoztatta az öltözködési stílusát, és a turnéja során rá is mutatott a növekvő hasára. A turné végére fölöslegesnek érezte, hogy hivatalosan is bejelentse a dolgot” – teszi hozzá Aguilera mamája.

A terhesség titkolásával Aguilera viszont nincs egyedül. Az OK! magazin gyűjtéséből megtudhatjuk, kik vártak a legtöbbet a nagy bejelentéssel.

Decemberre várható Helena Bonham Carter és Tim Burton közös gyerekének a megszületése is, de ők sem beszélnek arról, hogy Bonham Carter állapotos lenne.

Terhes celebek, klikk!

A nálunk kevésbé ismert Jill Hennessy november végére várja a babáját, de még a múlt hónapban is azt mondta, hogy az egyre nagyobb hasa a túl sok sörtől és burritótól nőtt meg.

Naomi Watts gyereke még július végén született meg, de még a január végén tartott Oscaron is próbálta titkolni terhességét.

Meg kell még említeni Jennifer Lopezt is, aki ugyan általában nem terhes, de most úgy tűnik, hogy az állandó találgatások tényleg rátapintottak a lényegre. Az In Touch információi szerint az énekesnő jelenleg tényleg állapotos, de ezt az információt a férj persze gyorsan meg is cáfolta egy másik fórumon.

Nem véletlenül van

A Celebrity Baby Birth főszerkesztője szerint a celebek viccesnek tartják a titkolózást, de sokan a magánéletük túlzott felbolydulása miatt várnak a nagy bejelentéssel. Megkerestük Kőtörő Emese pszichológust, aki szerint a magánszféra védelme lehet az egyik szempont. Nem hírességek esetében az egzisztencia biztosítása is lényeges, vagyis az, hogy az ember ne veszítse el a munkáját.

Kőtörő a hírességekkel kapcsolatban azt tartja elképzelhetőnek, hogy minél tovább biztosítani akarják a szakmai köztudatban maradást, mivel a gyerekvállalás - egy időre - mindenképpen a háttérbe szorulással jár.

A pszichológus a prózai okok között említi még azt, hogy "a gyermekvárás - főként az első babával - az egész személyiséget igénybe vevő folyamat, amiben alkalmanként hosszú időnek kell eltelnie, amíg a várandós nő teljesen azonosul az anyaszereppel". Ilyenkor "nem tudatos, hanem rejtett, tudattalan folyamat zajlik, az eredmény jele a közönség előtti teljes szerepvállalás, az anyaság nyilvánossá tétele".

Dr. Ács Nándor szülész-nőgyógyász kérdésünkre elmondta, hogy a terhesség bejelentése előtt mindenképpen érdemes megvárni az első három hónap leteltét. Erre azért van szükség, mert a terhességek nagyjából 15 %-a vetéléssel végződik, amiknek a legnagyobb része az első 12 hétben történik. A 12. hét után már elenyészően kicsi az esélye a vetélésnek.