horoszkóp

Charlize Theront beperelte óragyártója

2007.02.07. 11:16
A színésznő szép összegért vállalta, hogy csak Raymond Weil-órákat visel, majd elfelejtkezett kötelezettségéről. A svájci óragyártó most kártérítést és a konkurrensek hirdetéseiből származó bevételt követeli tőle.

Beperelte a Raymond Weil óragyártó cég az Oscar-díjas Charlize Theront, mert velük kötött szerződése ellenére más tervező óráit is hordta – írta az Eonline.com.

Theron 2005. májusában 14 hónapra szóló szerződést írt alá a svájci céggel, melynek értelmében a 2005. októberétől 2006. decemberéig tartó időszakban közt maga választhatja meg ékszereit, órát viszont kizárólag Raymond Weil-félét viselhet - közölte a E! news.com. Arról nem szól a fáma, hogy Theron ennyi pénzt kapott mindezért cserébe, de a gyártó szerint szerint „tekintélyes összegről” van szó.

Senki mással semmi mást

Charlize Theron

A cég több bizonyítékot mutatott be a New York-i bíróságnak, amin a színésznő más designerek óráiban tűnt föl, még hirdetéseken is. A bírósági keresethez mellékelt szerződés szerint azonban Theron azt vállalta, hogy ez időszak alatt „nem viseli vagy reklámozza más óra- és ékszergyártók termékeit, még jótékony céllal sem”.

A társaság keresetében nem jelezte hogy pontosan mekkora kártérítést követel, de emellett igényt tart a sztár összes olyan bevételére is, amit a konkurrenciát reklámozó hirdetésekért kapott.

Nem ő az első

Hasonlóképp járt Jessica Simpson egy farmermárkával: őt 2006. áprilisában perelte százmillió dollárra a Tarrant Apparel Group nevű farmerruházatot és kiegészítőket gyártó divatcég, mert a színésznő a 2004 decemberében aláírt, több milliárd dolláros, három évre szóló reklámszerződésük ellenére sem volt hajlandó tenni az ügyért. Simpsonnak a cég által piacra dobott JS by Jessica Simpson és Princy nevű kollekciókat kellett volna viselnie "minden nyilvános eseményen, amikor ez praktikusan lehetséges", de ő erre a legkisebb mértékben sem volt kapható, sőt még fotózni sem engedte magát a ruhákban.