horoszkóp

Malac vagyok, ments ki innen!

nsz
2008.10.15. 19:00
Az Argentínába száműzött celebek egyre nehezebben viselik a nem túl változatos étrendet. Ennek következtében Bárdosi Sándor és Gáspár Győző mind jobban csorgatják a nyálukat az ajándékba kapott kismalacra, akit Argentin Veres Vilmosnak neveztek el. Persze a női felmentő sereg Soma és Falusi Mariann személyében ugrásra készen védi Vilmost, valamint az elmaradhatatlan állatvédők is próbálják menteni a kismalacot.

Piros szalaggal a nyakában érkezett

A Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor sztárjait már összehoztuk egymással, hiszen nincs valóságshow dugás nélkül. Úgy tűnik, hús nélkül sincs, Győzike és Bárdosi Sándor ugyanis már feni a kést Argentin Veres Vilmosra, akit alig néhány napja kaptak. Az valóban igaz, hogy némi babbal és rizzsel nehézkes beérni 3 hétig, Soma azonban még saját fejadagját is felajánlotta Vilmos életéért cserébe.

Nem elég, hogy a szerencsétlen kismalacnak végig kell hallgatnia Falusi Mariann horkolását és szemmel kell követnie Benkő Dániel sztriptízmutatványait, még az életére is törnének egyesek. Gáspár Győző, akinek az eredeti végzettsége hentes, már az első pillanatban ételt látott a piros szalagba csomagolt malacban.

Szabadítsátok ki Vilit!

Az állatvédőknek jelen esetben nem a malac levágása jelentene gondot. "Nekünk az a problémánk a malac meggyilkolásával, hogy mindez kamerák előtt zajlana. Az, hogy az emberek végigkövethetik az állat megölésének folyamatát a képernyőn keresztül, bizonyítottan rossz hatással van rájuk, legyenek gyermekek vagy felnőttek. Nem ez lenne az első eset, hogy panaszt teszünk, korábban is többször előfordult már" - mesélte Fiáth Szilvia, a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány munkatársa.

Fiáth Szilvia úgy véli, hogy az állat legyilkolása nem éppen etikus cselekedet. "Ha a sertést a kamerák előtt gyilkolják meg, akkor biztosan panaszt fogunk benyújtani. Persze ezt az eseményt biztosan sokan nagyon élvezik majd, számtalan ember viszont felháborodik és nemtetszésüket fejezik ki. A panasznak jogi következményei akkor lehetnek, ha az ORTT-hez [Országos Rádió és Televízó Testület - a szerk.] fordulunk, ők pedig úgy ítélik meg, hogy a csatorna etikailag sértő magatartást tanusított. A testületnek jogában áll felszólítani őket, hogy bizonyos időre szüntessék be a sugárzást" - nyilatkozta az állatvédő a Velvetnek.

Rényi Ádám, az RTL Klub sajtósa nem foglalt állást az állat levágásával kapcsolatban: " Az állatvédők tiltakoznának, ha ez történne. Eddig nem történt, tehát nem hiszem, hogy erre tudnék mondani bármit is."

A sertés érkezése megosztotta a csapatot. Gáspár Győző és Bárdosi Sándor egyre inkább a malac levágása mellett érvelnek. A 30 éves sportoló arra hivatkozott, hogy Vilmost úgyis megeszi valaki, ha nem beléjük, akkor a húspultba kerül majd. Gáspár Győző szemei előtt is egy jó pecsenye lebeg, szemben a női dzsungellakókkal, akikben feltámadt anyai ösztönük és védik az állatot. Soma még azt is felajánlotta, hogy odaadja saját ételadagját a vérszomjas celebeknek, ha nem bántják a malacot. Vilmos sorsa egyelőre kérdéses, idővel biztosan kiderül majd, ki bírja a legjobban a vegetáriánus kosztot.

Macskát is gyilkoltak már

Az állatok nyilvános megölése már máskor is óriási felháborodást keltett. Korábban olyan is előfordult már, hogy egy macskát fojtottak vízbe, méghozzá látványosan. A 2007-ben a Magyar Filmszemle különdíját is elnyert Álszent c. filmben az egyik jelenetben vízbe fojtanak egy kismacskát, amiről kiderült, hogy természetesen nem véletlenül olyan élethű a jelenet, az állat ugyanis elpusztult a forgatás során. Toepler Zoltán rendező többek között arra hivatkozott, hogy az állatot 2003-ban ölték meg, amikor még nem minősült bűncselekménynek az állatkínzás. (Az alábbi videó sokkoló képeket tartalmaz!)

A nyomozást 2008. elején megszüntették, annak ellenére, hogy mind hazai, mind külföldi feljelentés is érkezett magánszemélyektől és állatvédő szervezetektől. Néhány nappal később pedig ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak a rendező házára.