horoszkóp

Tóth Gabi sem kapott vízumot Amerikába

sze
2008.02.12. 12:30
Elutasították A Stáb tagjainak vízumkérelmét. Tóth Gabit, Márkot és az Anti Fitness Club Tomiját feljelentőnk észlelte az amerikai nagykövetségnél. Nem utazhat Amerikába Molnár Anikó sem.

Nem kapott vízumot Tóth Gabi, Márk és az Anti Fitness Club nevű formáció Tomija. Feljelentőnk az amerikai nagykövetség előtt észlelte a triót. Mint később megtudtuk, amerikai vízumot szerettek volna, de kérelmüket elutasították.

"Csütörtökön reggel az amerikai nagykövetségen először megjelent Tóth Gabi, aki határozottan jobban néz ki élőben, mint a képeken, majd előkerült a Stábból az az emós gyerek, végül megérkezett Mark is. Hangosak voltak és közvetlenül a bejáratnál álltak meg, hogy minden bejövő lássa őket, legalábbis szerintem" - jelentette Tyler Durden.

Csak magánjellegű út lett volna

Mi is az a Stáb?

A Stáb a VIVA TV-n futó valósághsow, amely Tóth Gabi, Zimány Linda, Anti Fitness Club-Tomi és Zentai Márk mindennapjait mutatja be. A formáció már egy közös klipet is forgatott, a tagok pedig eléggé összemelegedtek egymással.

Tóth Gabi menedzsere elmondta, A Stáb tagjai valóban jártak az amerikai nagykövetségen, ahol vízumkérelmet nyújtottak be, ám nem jártak sikerrel, így az énekesek nem utaznak Amerikába. Az út egyébként magánjellegű lett volna, szó sincs arról, hogy A Stáb koncertezni szeretett volna - mondta a menedzser.

Az amerikai nagykövetség sajtóattaséja kérdésünkre annyit mondott, vízumügyekben személyes adatok védelme miatt nem adnak tájékoztatást.

Amy Winehouse-t sem látják szívesen az USA-ban

Ugyanígy járt nem olyan régen Molnár Anikó is, aki szintén az USA-ba akart utazni, de neki sem sikerült.

Amy Winehouse vízumkérelmét norvégiai drogügye miatt utasították el, de az utolsó pillanatokban mégis megkapta a beutazási engedélyt. Az énekesnő így lemaradt a Los Angeles-i Grammy-díjátadó gálájáról és csak videoüzenetben köszönhette meg a neki ítélt zenei díjakat. A beharangozott fellépésre nem került sor, pedig a leszokás egyik fő motivációja állítólag éppen a Grammy-díjátadón való sikeres visszatérés volt.

Klikk!

Fontos, hogy meggyőző legyen: kötődik Magyarországhoz

"A vízumkérelmek elbírálásánál a legfontosabb kritérium, hogy a kérvényező meggyőzően tudja bemutatni azt, hogy sok minden köti Magyarországhoz. Ez lehet állás, lakás, bármilyen ingatlan, vagyoni helyzet, vagy akár a család. Az, hogy egyedülálló-e a kérelmező vagy sem, csak egy a kritériumok közül. Ösztöndíjjal például sok egyedülálló fiatal jut ki az USA-ba" - mondta Magyarics Tamás, a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa, az ELTE Amerikanisztika tanszékének vezetője.

April H. Foley, az USA budapesti nagykövete egy januári beszélgetésen elmondta, célja, hogy még a Bush-kormány ideje alatt, tehát 2009. január 31-ig megvalósuljon a vízummentesség. A nagykövet tavaly szeptemberben azt nyilatkozta, szerinte 2-3 éven belül az USA Magyarországra is kiterjesztheti a vízummentességet. Az amerikai kongresszusban pár hónapja elfogadott új vízumtörvény szerint azon országok állampolgárai léphetnek be az USA területére vízummentesen, amelynek vízumkérelmezőit 10 százaléknál kisebb arányban utasítják vissza az amerikai hatóságok.

April H. Foley amerikai nagykövet tavaly szeptemberben elmondta, a korábbi 12 százalék fölötti visszautasítási arány 2007 októberéig 10,7 százalékra csökkent. Ez az arány most is hasonló lehet, mondta Magyarics Tamás, aki szerint a 10 százalék csak egy kritérium a vízummentesség elérésének feltételei közül.

Mivel Magyarország nem vesz részt az úgynevezett Visa Waiver programban, a magyar állampolgárok egyelőre csak vízummal utazhatnak az Egyesült Államokba, legyen szó akár egyhetes nyaralásról, nyári munkáról, vagy akár kivándorlásról. Nem-bevándorló (NIV) vízumra van szüksége annak, aki ideiglenesen kíván az Egyesült Államokban tartózkodni, tehát turistaként, munkavállalóként, üzleti útra vagy tanulmányai miatt érkezik az USA-ba. Bevándorló vízumot kell igényelnie annak, aki állandó tartózkodásra kíván belépni az Egyesült Államokba.