horoszkóp

Amy Winehouse végre igent mondott a rehabra

2007.11.28. 14:23
Az énekesnő azt a fogadalmat tette, ha nem tud leszokni a drogról karácsonyig, akkor a jövő év elején elvonul rehabra. Winehouse annyira nem bízik magában, hogy már be is jelentkezett egy luxusklinikára. Az új turnéja állomásait pedig lefújta.

Annak ellenére, hogy Amy Winehouse teljesen rehabellenes, bejelentkezett januárra a The Priory nevű rehabilitációs klinikára. Az énekesnő ugyan megfogadta, hogy megpróbál magától leállni az év végéig, de ezek szerint nem nagyon bízik benne, hogy ez egyedül sikerülhet.

"Amy mindig is a rehab ellen volt, de a családja és a barátai arra akarják rávenni, hogy megcsinálja. Megígérte, megfontolja, hogy elmegy a The Prioryba, ha nem sikerül leszoknia karácsonyig." - mondta el az énekesnő egyik ismerőse a Daily Starnak.

A múlt héten már a férje, Blake Fielder-Civil kérte Winehouse-t, hogy menjen rehabra, mert már szerinte is csak az segíthet rajta. Fielder-Civil egy ideje tisztának tartja magát, ebben valószínűleg sokat segít neki az is, hogy börtönben van.

Miközben az énekesnő a leállást fontolgatja, a The Sun tegnap arról számolt be, hogy éppen futó turnéjának állomásait is lemondta, mert a férje nélkül nem megy neki a zenélés. "Blake nélkül nem tudok 100 százalékot nyújtani a színpadon. Sajnálom, de nem tudom fél gőzzel megcsinálni a show-kat; imádok énekelni. Számomra a férjem a minden, és nélküle nem ugyanaz a dolog" - fogalmazott a lemondásról kiadott közleményében Winehouse.

"Amy Brightonban volt, a Hiltonban készülődött a bournemouthi koncertjére. Aztán fogta magát délután, és elment Londonba egy tárgyalásra, ahol elmondta, nem tudja ezt így tovább folytatni. Szörnyű állapotban volt Londonban. Patakokban folytak a könnyei, nagyon rosszul nézett ki. Amint lemondta a turnét, látszott, hogy azonnal megkönnyebbült" - mesélte egy ismerős a The Sunnak.

A fellépések lemondása már régóta a levegőben lógott: az énekesnőt egyre több kritika érte a koncerteken nyújtott egyre gyengébb és gyengébb teljesítménye miatt.

Itt még nemet mondott a rehabra

"Amy Winehouse orvosai javaslatára lemondta idei összes élő fellépését és reklámmegjelenését. A sűrű turnéprogram és az utóbbi hetek érzelmi feszültsége visszaütött. Egészsége és jólléte érdekében az orvosok arra utasították Amyt, hogy alaposan pihenje ki magát, és foglalkozzon az egészségügyi problémáival. Az eddig eladott jegyek árát a vásárlás helyszínén visszatérítjük" - írta közleményében Winehouse képviselője.

A koncertet szervező iroda képviselője persze nem örült a lemondásnak: "A helyszínek bérleti díjának egy részét visszafizeti a biztosító. A lemondott helyszínek bérleti díja elég drága, de minden költséget fedezni kell. Az igazi bosszúságot a rajongóknak okozza a dolog, akiknek hosszú ideig kell várniuk, hogy visszakapják a pénzüket, ráadásul az utazás költségeit mindenképpen bukják. Arra is kicsi az esély , hogy a foglalási pénzeket visszakapják. Azok bukják majd a legnagyobbat, akik távoli jegyirodákba utaztak a jegyekért. Ez biztos elveszi majd a rajongók kedvét attól, hogy jegyeket vegyenek a későbbi fellépésekre.".