Szociális otthonba került Kelemen Anna kutyájának áldozata

2008.04.28. 13:00
Zsuzsa néni nem tudta ellátni magát lebénult karjával, a pénze is elfogyott, ezért szociális otthonba kellett költöznie.

Kelemen Anna kutyája, Zeusz tavaly októberben támadta meg S. Istvánnét, akinek azóta teljesen tönkrement az élete. A 76 éves nő, aki a támadás óta három műtéten esett át, egyáltalán nem tudja használni a jobb karját és nem képes ellátni önmagát. Zsuzsa néni szociális otthonba került, ugyanis minden tartaléka ráment arra, hogy takarítónőt, kutyasétáltatót fizessen súlyos állapota miatt.

Képaláírás

Minden pénzét a saját ápolására költötte

A Blikk kereste fel Zsuzsa nénit, aki elmesélte, hogy egyáltalán nem tud egyedül boldogulni a támadás óta: "Taxival kellett mennem mindenhová, mert a buszon nem tudok kapaszkodni. Fürödni, bevásárolni, főzni, de még felöltözni is képtelen vagyok egyedül. Eddig képes voltam fizetni, hogy kiszolgáljanak, de már a gyerekeim sem bírják anyagilag. Ellátásra, orvosi kezelésre szorulok szinte naponta, ezért szociális otthonba kerültem: elmegy rá a nyugdíjam több mint fele."

Zeusz ismét emberre támadt

A tragikus eset óta Kelemen Anna még mindig nem változtatott kutyasétáltatási szokásain, szájkosár nélkül sétál Zeusszal, aminek ismét meglett a következménye, a kutya nemrég ismét emberre támadt. A Blikk már több cikkében feszegette a kérdést: hogyan kaphatott a playmate olyan hivatalos állatorvosi szakvéleményt, ami szerint a Zeusz nem számít veszélyes ebnek.

A Playmate nem fizetettt

A modell eddig egy fillérrel sem támogatta Zsuzsa nénit, pedig korábban azt üzente az a Blikken keresztül: "Ha a néni pénzt akar, nekem szóljon". Mindenesetre, ha valóban betartaná a szavát, nem csak az idős hölgy körülményein javítana, hanem a büntetőperében is enyhítő körülménynek számítana a kártérítése.

Kelemen Annát jelenleg gondatlanságból okozott súlyos testi sértéssel és segítségnyújtás elmulasztásával vádolják, az ügyben a legnagyobb kiszabható ítélet öt év letöltendő börtönbüntetés.