Kelemen Anna kutyája, Zeusz, a hivatalos igazságügyi ebszakértői vélemény szerint nem minősül veszélyes harci kutyának. A playmate így ugyan megúszta a veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelesség megszegését, de továbbra is maradandó fogyatékosságot okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. S. Istvánné Zsuzsa, akinek Zeusz októberben a karját marcangolta szét, rendszeres orvosi ellenőrzésre szorul.

- Ez a kutya nem minősül veszélyes ebnek - nyilatkozta Unger Pál, a BRFK ügyeletes sajtószóvivője a Borsnak. A kutyát korábban több szakértő is vizsgálta, változó eredménnyel. Az igazságügyi szakértő decemberben megállapította, hogy Zeusz harci ebnek számít, de a hivatalos véleményt az ügyben az állatszakértőknek kellett meghozniuk. Nekik se volt könnyű.

Két szakember azért dobta vissza az ügyet, mert a playmate nem működött együtt velük, ráadásul volt, hogy be sem engedte őket a lakásba. Kelemen Annát végül hivatalos előállítással is megfenyegették, így végül hajlandó volt megmutatni az állatot a harmadik szakértőnek.

A perelő sértett

- Lelkileg sérült a kutyám, csak szeretettel lehet gyógyítgatni. Nem hagyom Zeuszt bántani, bár az igaz, hogy már csak pórázzal és szájkosárral viszem az utcára és kutyaiskolába fogunk járni - mondta a playmate Havas Henrik műsorában. Ez azonban úgy tűnik, nem nyugtatja meg S. Istvánné Zsuzsát, akit tavaly októberben támadott meg az állat. A playmate idős szomszédjának a karját marcangolta szét a kutya. Az asszony azóta három műtéten esett át, az orvos szakértő szerint sérülései maradandóak, a lányt pedig feljelentette.

Képaláírás

A nyugdíjas asszony a Borsnak elmondta, hogy szerinte Kelemen Annának sikerült egy jóindulatú szakértőt kifognia, pedig a kutya már négy embert is megharapott a környéken. Az asszony a támadás óta nem tudja ellátni magát, és rendszeres orvosi ellenőrzésre szorul.

Csak az állat úszta meg

- Veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelesség megszegése miatt vonhatták volna felelősségre ügyfelemet, de ezt megúszta - nyilatkozta Kelemen Anna ügyvédje, Magyar György a Stop.hu-nak. Bár a playmate egyelőre megnyugodhat kutyája sorsa felől, azért még van miért izgulnia, ugyanis maradandó fogyatékosságot okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. A tettéért kiszabható maximális büntetés a Blikk szerint hét és fél év.