Keleti Györgyi, Ladányi Zsófi egyik kísérője szerint műsor készítői azért nem engedték, hogy a lány szülei a nézők között foglaljanak helyet a Nagy Fogyás elődöntőjében, hogy a botrányhősnek kiáltott versenyzőt még jobban megalázzák. A Nagy Fogyás főszerkesztője elmondta, a Ladányi családot technikai okok miatt akarták a lépcsőre ültetni, ugyanis így ismerősök vették volna körbe Zsófit, miközben éppen bocsánatot kér Béres Alexandrától.

Keleti Györgyi, akit Nagy fogyás Zsófi bátyja, Ladányi Ádám hívott meg a verseny elődöntőjére, a Velvetnek többször is nehezményezte, hogy a műsor készítői megalázták a Ladányi családot. „A felvétel előtt Zsófi hozzátartozóit szólították utoljára, ekkor már mindenki elfoglalta a helyét. Miután mi is bementünk a stúdióba, egy fiú minősíthetetlen hangnemben felvilágosította Zsófi édesanyját és bátyját, hogy már csak a lépcsőre tudunk ülni, vagy hátsorokban állhatunk. Szerintem ez egy kreált botrány volt. Így próbálták Zsófit még jobban megalázni” – nyilatkozta a modell, aki hozzátette, őt nem érte inzultus.

Schobert Norbi bírta maradásra

Keleti kezébe vette az irányítást, és figyelmeztette a stábtagokat, hogy a sajtónak is mesélni fog a történtekről. Kísérője, Ladányi Ádám, akit a 2007-es Mr. Gay Hungary győzteseként ismerhet a közönség, elmondta, bár furcsának találta, hogy mindenki normális helyet kapott, neki nem derogált volna leülni a lépcsőre; igazán az fájt neki, hogy édesanyját megalázták. Mivel Ladányi Zsófia ekkor már bent ült a stúdióban, csak akkor vette észre, hogy hozzátartozóinak nem tetszik valami, amikor édesanyja kikérte magának a hangnemet és a szituációt.

„Odamentem hozzájuk, és megjegyeztem, ez már megint arra megy ki, hogy velem kiszúrjanak. Ezután megmondtam, hogy én ebből nem kérek, és kimentem a kabátomért” – nyilatkozta a volt versenyző, aki pár hete maga döntött úgy, hogy kiszáll a versenyből. Mindez öt perccel az élő adás kezdete előtt történt.

A lányhoz később kiment az édesanyja és Schobert Norbi, akik megpróbálták maradásra bírni. Keleti Györgyi úgy értesült, hogy a helyszínen volt egy pszichiáter is, akit tudomása szerint Zsófi miatt hívtak ki. A jelenetre állítólag a sajtó képviselői is felfigyeltek, akik körülvették a felháborodott kis csapatot. Végül a vezérlőből lejött a Nagy Fogyás főszerkesztője, Ökrös Gergő és a producer, Kovács Kristóf, és időközben sikerült helyet találni a hozzátartozóknak is. Zsófi, aki eredetileg Béres Alexandra csapatába tartozott, ezek után a kékek edzőjének kérésére ismét helyet foglalt a stúdióban.

Technikai okok

Ökrös Gergő nem igazán érti, hogy miért kell ekkora feneket keríteni a dolognak, hiszen a műsor készítői nem akartak kiszúrni senkivel, csak és kizárólag technikai okok miatt szerették volna, ha a Ladányi család a nézőtér szélén lévő lépcsőkön foglal helyet.

„Műsor közben Jakupcsek Gabriellának fel kellett tennie egy pár kérdést Zsófinak, és ahhoz, hogy a kamera könnyen oda tudjon fordulni, a lépcsőn kellett helyet foglalnia. Mivel nem akartuk, hogy teljesen idegen környezetben legyen, ezért szerettük volna, ha a hozzátartozói veszik körül. Csak tizenöt percről lett volna szó. Miután meghallgattuk a panaszaikat, a nézők közül páran arrébb ültek, így nekik is lett helyük.”

Két mérlegelés között a Nagy Fogyás első kiesője a kamerák előtt bocsánatot kért Béres Alexandrától. Bár Zsófi már az elején összetűzésbe keveredett trénerével, csak pár hete derült ki, hogy ő az, aki büntetőjogi felelősségének tudatában kijelentette, Béres Alexandra engedély nélküli szerekkel fogyasztotta csapattagjait.

Ladányi Zsófi a Velvetnek elmondta, nem a vádakat tartalmazó közjegyzői okirat miatt kért bocsánatot, hanem a műsor alatt tanúsított viselkedése miatt. „A nyilatkozatomat nem vonom vissza. Azt elismerem, hogy másként is viselkedhettem volna. Bár a tizenkét emberből legalább hét szerintem ugyanazt tette volna, mint én” – nyilatkozta a lány, aki külön fájlalja, hogy a lerúgós sztorival harangozták be a műsort, pedig ez a kijelentés nem is ment le adásba.

Jó tanulság volt

Az egygyermekes anyuka saját állítása szerint alig várja, hogy vége legyen a médiacirkusznak, ugyanis ő valójában nem botrányhős, mint azt a sajtó állítja. „Tényleg hirtelen haragú, erőszakos és szókimondó vagyok, de csak ha a családomról és az igazságról van szó. Ezt ők is tudták, és minden showműsorba kell egy ilyen ember. Mindenestre jó tanulság volt.”

A versenyző, aki ugyan nem állt mérlegre, de a közönség szavazhatott rá, nem bánta meg, hogy jelentkezett a műsorba. „Örülök, hogy megismerhettem Norbit és Rékát. Nekem ez többet jelent, mintha harminc kilót fogytam volna. Ha ők – a családtagjaimmal együtt - nem lettek volna mellettem, amikor elvesztettem a kisbabámat, most nem állnék itt két lábon.”