A felmérésből az derült ki, hogy a férfiak és a nők is jobban értékelték azokat, akik használtak valamilyen sminkterméket.

Az elmúlt években több tanulmány is foglalkozott a sminkelés témájával. A kutatások során arra derült fény, hogy a résztvevőknek miután előtte-utána fotókat mutattak, a képen szereplő illető szimpatikusabbnak tűnt, mint festék nélkül.

A kutatást végzők például azt is elmondták, hogy akár egy esküdtszék döntését is befolyásolhatja, ha a vádlott sminket használ.

Most kifejezetten a férfiak sminkelési szokásait vették górcső alá, hiszen egyre többen vásárolnak maguknak különböző sminktermékeket.

A Franklin and Marshall College munkatársai 20 férfi arcát örökítették meg sminkelés előtt, majd után. A kísérletben úgy festették ki a férfiakat, hogy a kozmetikumok jelenléte ne legyen egyértelmű. A vizsgálatban mintegy 200 tesztalany bírálta a fotókat és mondta el, mennyire tartja vonzónak az illetőt.

Az eredmény

A férfiak jobb értékelést kaptak a nőktől és a férfiaktól is, ha finom sminket viseltek. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy a bőr egyenletessége befolyásolja a férfiak esetében a vonzerő érzékelését, illetve az arcon a kontraszt férfiasabb hatást kelt.

Ön egyetért a kutatással?

(Forrás: Phys)

(Borítókép: Sminkelő férfi, illusztráció Fotó: Shutterstock)