Pelé két lánya, Flávia és Kely cáfolta azokat a híreket, miszerint édesapjuk életveszélyes állapotban lenne, és már csak a tünetei enyhítésére kapna kezelést.

Pelénél egy éve diagnosztizáltak vastagbélrákot. Néhány napja olyan hírek jelentek meg a sportolóról, hogy már csak az életkörülményeit javító palliatív kezelésben részesül. A lányai, Flávia és Kelly a Globo megkeresésére elmondták, hogy van jelenleg az édesapjuk. 

„Körülbelül három héttel ezelőtt megfertőződött a koronavírussal. Be van oltva, felvett minden vakcinát, de közben tüdőgyulladást is kapott. Ezért került kórházba. Hogy súlyos-e az állapota? Persze, az életkora és a rákbetegsége miatt súlyos, de nem búcsúzkodni járunk hozzá a kórházba. Öreg és beteg, de most csak tüdőgyulladás miatt kezelik. Antibiotikumot kap, és ha jobban érzi majd magát, akkor újra hazaengedik” – mondta Kely, majd Flávia vette át tőle a szót:

„Kényes egészségi állapota miatt jobb, hogy kórházban van, mert ott jobban tudják őt segíteni, de nincs életveszélyben. Nem az intenzív osztályon fekszik, hanem egy kórteremben.

Tisztességtelen arról beszélni, hogy végső stádiumban van és palliatív kezeléseket kap. Nincs erről szó, higgyenek nekünk.

Mindenkinél jobban szeretnénk, hogy ne jöjjön el ez a pillanat. Persze, egyszer sajnos sor kerül majd rá, de még nem most. Nem kell riadalmat kelteni, és olyan helyzetre felkészülni, ami jelenleg nem fenyeget. Apunak nincsenek fájdalmai” – mondta, majd azt is elárulta, hogy Pelé követi a katari labdarúgó-világbajnokságon a brazil válogatott mérkőzéseit. 

(Borítókép: Pelé. Fotó: Eamonn M. McCormack/Getty)