Évi 28 milliárd forintos fizetés, és ezzel a világ legjobban kereső focistájának címe ide vagy oda, kiderült: Cristiano Ronaldo valójában nem erre vágyott. Az utolsó pillanatig egy másik futballcsapat hívására várt.

Mint azt nemrég a Velvet is megírta, Cristiano Ronaldo hosszas huzavona után a szaúdi élvonalban szereplő al-Nasszr nevű futballcsapathoz igazolt évi 75 millió dolláros, megközelítőleg 28 milliárd forintos fizetésért, miután a Manchester United november végén szerződést bontott a portugál sztárral. 

Ronaldo nem igazán találta meg a közös hangot a vörös ördögök új vezetőedzőjével, Erik ten Haggal, így volt, hogy teljesen kimaradt a csapat keretéből. Ezután november 14-én botrányos interjút adott Piers Morgan brit tévés műsorvezetőnek, akinek hevesen kritizálta az angol klubot – emlékeztet a Bors. A Manchester United végül november 22-én felbontotta szerződését az ötszörös aranylabdás játékossal, akinek átigazolását a tavalyi év utolsó napjaiban jelentette be hivatalosan az al-Nasszr.

Szerencsés vagyok, mindent megnyertem Európában, amit elterveztem, úgy érzem, ez a megfelelő pillanat, hogy új tapasztalatokra tegyek szert Ázsiában

 - nyilatkozta Ronaldo. 

A spanyol Marca nevű hírportál állítja, keserédes a portugál klasszis boldogsága. Beszámolójuk szerint a 37 éves támadó azért húzta 40 napig az al-Nasszrral folytatott tárgyalásait, mert mindvégig egy másik csapat megkeresésére várt.

Pontosabban nem más, mint a Real Madrid megkeresésére.

Miután ez a hívás sosem érkezett meg, Ronaldo végül beadta a derekát és személyesen is találkozott a szaúdi klub vezetőivel, akikkel a már ismert busás összegben sikerült megállapodnia. A szerződést 2025 nyaráig írta alá a játékos, ezután nem szeretne a közel-keleti országban maradni, ugyanis nem szeretné segíteni a 2030-as foci-vb megrendezéséért indított szaúdi kampányt. Ennek oka, hogy Portugália is a rendezők között szerepel majd.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: Getty Images)