A hírek szerint a friss világbajnok visszautasította a Paris Saint-Germain első ajánlatát.

Messi szerződésének megújításáról decemberben már a Le Parisien, valamint az átigazolási ügyekben rendre jól értesült Fabrizio Romano is beszámolt. Akkor szinte biztosnak tűnt, hogy az argentin játékos legalább még egy évet eltölt a francia fővárosban, olyannyira, hogy decemberben Messi állítólag ígéretet is tett a fővárosiaknak, hogy megújítja a megállapodását.

Később olyan hírek is megjelentek, miszerint az argentin világbajnok a tengerentúlon, vagy korábbi csapatában, a Barcelonában szeretné lezárni a pályafutását. Ezen kívül az a pletyka is szárnyra kapott, miszerint a nemrég Szaúd-Arábiába igazoló Ronaldót is követheti Messi, akit az Al-Nasszr rivális csapata, az Al-Hilal egy 300 millió eurós ajánlattal próbál a Közel-Keletre csábítani.

L’Équipe francia sportnapilap legfrissebb információi szerint a PSG nemrég megkezdte a tárgyalásokat az egyik legjobb játékosának marasztalása érdekében. Az argentin klasszis édesapja – egyben menedzsere –, Jorge Messi korábban online egyeztetett, legutóbb pedig személyesen is találkozott Luis Camposszal, a PSG sportigazgatójával,

ám egyelőre nem sikerült megegyezni a folytatásról.

A francia klub egy évre szóló szerződést javasolt Messinek, aki számára a prioritás továbbra is az, hogy Párizsban folytassa karrierjét. Messi a hírekkel ellentétben nem kapott másik ajánlatot, sem a Barcelonától, sem más klubtól. Mindenesetre a Bajnokok Ligájában, a Bayern München ellen hazai pályán elszenvedett 1-0-ás vereség bizonyára nem tett jót a tárgyalások szempontjából.

A hétszeres aranylabdás játékos 2021 nyarán igazolt Franciaországba. A PSG csapatának játékosaként 2023 januárjáig 53 mérkőzésen 23 gól és 29 gólpassz fűződik a nevéhez. 

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Catherine Steenkeste/Getty)