A korábbi spanyol elsőosztályú Levante ellen bundázás miatt folyik eljárás.

Mostanában több eljárást is kezdeményeztek labdarúgóberkeken belül különböző szabálysértések miatt. Legutóbb a Juventus és a Manchester City ellen kezdeményeztek eljárást gazdasági szabálytalanságok miatt. 

Nemrég Spanyolországban is kirobbant egy botrány, igaz ez más jellegű, mint a fentebb említett esetek.

Eljárást indított a spanyolországi Melilla bírósága a labdarúgó Király-kupában 2021-ben játszott Huracan Melilla–Levante mérkőzéssel összefüggésben, méghozzá bundázás gyanújával.

A spanyol első- és másodosztályú bajnokságot szervező La Liga csütörtökön közölte, hogy hivatalos kérelmet nyújtott be a sport sértetlenségét és a fogadási csalásokat vizsgáló rendőrségi egységnek (CENPIDA), miután arról értesült, hogy a Levante által 8–0-ra megnyert mérkőzéssel kapcsolatban felvetődött a bundagyanú.

A melillai bíróság a bejelentés után vizsgálatot indított, és hat személyt, közte egy korábbi Huracan-játékost már ki is hallgattak az ügyben.

Rendőrségi tájékoztatás szerint egy korábbi Huracan-futballistát már kedden letartóztattak, őt többrendbeli fogadási csalással gyanúsítják.

A Melilla jelenleg az ötödosztályban szerepel, ahol borzalmasan teljesít: egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint húsz vereséggel és 4-72-es gólkülönbséggel utolsók a bajnokságban. A klub közölte mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal. A bundabotrány másik résztvevője, a Levante egészen tavalyig az első osztályban szerepelt, míg jelenleg a harmadik helyen áll a spanyol másodosztályban, és miharabb szeretne visszakerülni a legjobbak közé, ám renoméjuknak bizonyosan nem tesz jót, hogy belekeveredtek ebbe a bundabotrányba.

A Király Kupát a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) felügyeli, de a szervezet egyelőre még nem reagált a folyamatban lévő nyomozásra.

(Sportal)

(Borítókép: A Levante csapata. Fotó: Quality Sport Images/Getty)