A windsori uralkodói rezidencia közvetlen közelében lévő otthonuk, a Frogmore Cottage elhagyására kérte az udvar Harry herceget és feleségét, Meghan Markle-t.

A pár jó ideje nem lakik állandó jelleggel a tíz hálószobás, műemléki védelem alatt álló rezidencián, hiszen három éve felhagytak a brit királyi család magas rangú tagjaiként rájuk háruló hivatalos feladatok ellátásával és Kaliforniában telepedtek le. A ház mégis az övék volt eddig, hiszen Harry herceg néhai nagymamájától, az életének 97., uralkodásának 71. esztendejében tavaly szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynőtől kapták ajándékba az esküvőjük után.

Szóvivőjük bejelentése alapján azonban az udvar azt kérte, hogy „ürítsék ki” az épületet, ahová első gyermekük megszületése előtt költöztek a londoni Kensington-palotából. 

Az ok a hírek szerint az, hogy az épületre jelentős felújítási munkálatok várnak.

A rezidenciát III. Károly király öccse, András herceg kaphatja meg. A bejelentésnek állítólag köze van a herceg világszerte hatalmas feltűnést keltő, „Spare” (Tartalék) című könyvének megjelenéséhez. A királyi család életével foglalkozó megfigyelők véleménye szerint most lett igazán kérdéses, hogy Harry herceg és Meghan Markle részt vesz-e III. Károly király május 6-i londoni koronázásán. 

(MTI/BBC)

(Borítókép: Meghan Markle és Harry herceg Fotó: Matt Dunham - WPA Pool/Getty Images)