A Tottenham Hotspur kifejezetten nehéz és sikertelen szezon végéhez közeledik.

A Tottenham gól nélküli döntetlent játszott az AC Milan ellen, így az első meccsen szerzett egygólos hátrányuknak köszönhetően kiestek a Bajnokok Ligájából. A olasz menedzser, Antonio Conte által vezérelt gárda ezzel nagyon nehéz helyzetbe került, ugyanis a Premier League-ben is éppen csak a negyedik helyen tanyáznak. Ezzel jelen állás szerint jövőre indulhatnak a BL-ben, ám ha ez mégsem sikerül, akkor rengeteg pénztől vágja el magát a klub. 

Maga a vezetőedző azt nyilatkozta, hogy a jövője a szezon végén dől el, bár elismerte: a klub akár még a szezon vége előtt menesztheti a BL-kiesés miatt.

Az olasz tréner nem kezdett rosszul a Tottenham edzőjeként, ám az utóbbi időszakban hullámvölgyben van a csapat, amelyből nem úgy fest, hogy a közeljövőben ki tudnak kecmeregni. 

„Továbbra is dolgozom, szerződésem van a Tottenhammal.” – fogalmazott Conte az Amazon Prime Italiának. Az olasz edző azt tervezi, hogy a szezon végén értékelik a helyzetet és az eredményeket.

„Meglátjuk, hogyan ér véget a szezon. Lehetséges, hogy még korábban elküldenek, talán az elvárások magasabbak voltak, és talán csalódni fogok.

Egy edző számára az a fontos, hogy mindig megpróbáljon dolgozni” – nyilatkozta Conte a kiesés után. A drukkereknél is kezd elfogyni a türelem. Sokan már a mérkőzés lefújása előtt távoztak a stadionból, ráadásul a Tottenham enervált játéka nem sok jóra ad következtetni a következő meccseken sem. A londoniak nyakában ráadásul az a Livepool lohol, amely nemrég 7-0-ra kiütötte a harmadik helyen álló Manchester Unitedet.

( BBC )

(Borítókép: Antonio Conte az AC Milan elleni meccsen. Fotó: James Gill - Danehouse/Getty)