Vermes Krisztián egy interjúban mesélt arról, hogy miért hagyott fel annak idején az aktív játékkal.

A korábbi újpesti kedvenc a Sportalnak adott interjújában elárulta, hogy milyen sérülések hátráltatták profi karrierjében, valamint beszélt arról is, hogy a nehézségek ellenére visszatérne a pályára. 

Vermes kétségkívül az Újpest FC-ben eltöltött években volt karrierje csúcspontján. A hatszoros válogatott labdarúgó egy rövid ideig még Hollandiában is légióskodott, majd a sorozatos sérülések miatt egyre alacsonyabb osztályokban futballozott. 2016-ban már az NB2-ben, Kisvárdán rúgta a bőrt, ám egy súlyos sérülés véget vetett profi karrierjének. Vermes az egyik edzésen egy szúrást érzett a mellkasában, később pedig már nem tudta megfeszíteni a lábfejét. Miután elment orvoshoz, kiderült, hogy az egyik porckorongja kilyukadt és nyomni kezdett egy ideget, aminek következtében fennállt a lebénulás veszélye.

Sajnos igen (majdnem lebénultam).

Azt mondta az orvosom: azzal, hogy még négy-öt napig edzettem még, sikerült azt elérnem, hogy a gerinccsatornámban a folyadék megindult, ezzel az ő szavaival élve: >>egy picit megműtöttem magam<<” – nyilatkozta az exfutballista, akinek a bal oldala deréktól lefelé egy rövid ideig ténylegesen is lebénult. 

Az egykori újpesti kedvenc úgy döntött, hogy visszavonul. Utoljára a 2020/2021-es szezonban lépett pályára, de ekkor már csak a BLSZ 1. osztályban ( ez a magyar negyedik vonalnak felel meg – a szerk.)  játszott. Hosszas fizioterápia után mostanra szinte teljesen felépült, ezért azt fontolgatja, hogy ismét pályára lép.

„Gyakorlatilag két éve, hogy nem léptem pályára, csak kispályás foci alkalmával, de már hiányzik. Most elkezdtem egy kisebb felkészülést, mert szeretnék még futballozni, de már csak amatőr szinten” – fogalmazott Vermes, aki jelenleg az Újpesti TE utánpótlásában dolgozik az U17-es csapat vezetőedzőjeként. 

(Borítókép: Vermes Krisztián az Újpest FC színeiben. Fotó: Varga György/MTI)