Súlyos vereséget szenvedett április 18-án a Cristiano Ronaldót leigazoló al-Nasszr, ám a média nemcsak a végeredménytől volt hangos: napvilágra került egy felvétel, amelyen Ronaldo a nemi szervét markolássza. Mint kiderült, tettének súlyos következményei lehetnek.

Mint azt annak idején megírtuk, Cristiano Ronaldo átszámítva évi 28 milliárd forintos fizetésért igazolt át a szaúd-arábiai al-Nasszr csapatához tavaly decemberben.

Bár az ötszörös aranylabdás portugál klasszis nem szerepel rosszul a Közel-Keleten – 11 bajnokira bontva 11 találata van –, a csapat összességében nem lett eredményesebb vele, ugyanis sorozatban a második bajnoki meccset veszítette el április 18-án.

A keddi mérkőzésen a klub a legnagyobb riválisától, a Lionel Messit megkaparintani próbáló al-Hilaltól kapott ki 2-0-ra.

Az al-Naszr jelenleg hárompontos hátrányban van az éllovas al-Ittihad együttesével szemben, amely ha nyerne a fordulóban, akkor hatpontosra növelné az előnyét hat kanyarral a szezon vége előtt. Ronaldo új klubja tehát egyre messzebb kerül a bajnoki címtől, a focistát pedig egyre több kritika éri. Az al-Hillal szembeni meccsen először egy szabálytalansággal hívta fel magára a figyelmet, amikor az egyik ellenfelét a nyakánál fogva lerántotta a földre. A portugál játékos egy sárgalappal megúszta az esetet, ám később, a mérkőzés lefújását követően ismét sokaknál kiverte a biztosítékot.

Amikor Ronaldo levonult a pályáról, az al-Hilal drukkerek Lionel Messi nevét kezdték skandálni, mire a focista jól láthatóan rámarkolt a nemi szervére.

Bár Ronaldo ezt mindössze véleménynyilvánításnak szánta, többen petíciót indítottak, hogy tettéért tartóztassák le és toloncolják ki őt az országból.

„Cristiano bűncselekményt követett el, miután nyilvánosan tette, amit tett. Külföldi esetében ez letartóztatást és kitoloncolást vonhat maga után" – olvasható dr. Nouf bin Ahmedegy helyi jogásznő Twitter-bejegyzésében, aki maga is kérvényt fog benyújtani az illetékes minisztériumnál.

(Index)

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: Getty Images)