A mai nappal hivatalosan is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Mol új, 143 méter magas székháza. A 29. emeleten található kilátóteraszra bárki felmehet, aki megfizeti az árát.

Nagy érdeklődés övezte a Mol új, 86 ezer négyzetméter alapterületű irodaházának elkészültét. Az építést 2017-ben bejelentő olajtársaság tavaly decemberben avatta fel az épületet, a kilátóteraszának megnyitását azonban eredetileg is idén tavaszra tervezte. Bár a magasház megépültével nem mindenki értett egyet, a tetejéről vitathatatlanul pazar kilátás nyílik a magyar fővárosra, amelyet eddig nem látott szögből csodálhatnak meg a betérők.

A 120 méter magasban lévő teraszt egy panorámás lifttel érhetjük el, miután megváltjuk a jegyeinket. Felnőttként 2900, 60 éves kor felett 2000, 18 év alatt 1900 forintot kell fizetnünk, 6 éves kor alattiak és kerekesszékesek számára ingyenes, valamint családoknak és csoportoknak is elérhetőek kedvezmények.

A jegyeket kizárólag online, a www.molcampus.hu című weboldalon lehet megvásárolni, a helyszínen a jegy QR kódját kell felmutatni. A látogatás előtt érdemes letölteni a SkyDeck nevű alkalmazást, amelyben a toronyból látható főbb nevezetességekről olvashatók érdekességek. Amennyiben a kilátóteraszra nem kívánunk felmenni, a székház földszinti látogatóközpontjába ingyenesen is beléphetünk, ott különféle installációkkal és játékokkal mutatja be a cég a fenntarthatóság fontosságát. 

Nem felhőkarcoló

Sokan a kezdetektől hazánk első felhőkarcolójaként emlegetik a Mol Campus toronyházát, a megfogalmazás azonban téves. Bár 29 emeletével valóban magasház, felhőkarcolónak 300 méteres magasság felett tekintünk egy épületet.

(Borítókép: Mol-székház. Fotó: Nagy Zoltán/MTI)