Elek Gábor nyilatkozott a váratlan bejelentés után.

Korábban a Velvet is beszámolt róla, hogy az FTC kézilabda csapata ledolgozva hatgólos hátrányát, a második meccs megnyerésével bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A győzelmet követően mindenkit váratlan fordulatként ért, hogy bejelentették az edző, Elek Gábor távozását, aki immár több mint 15 éve gardírozza a Fradit. 

A Fradi edzője a francia Metz elleni negyeddöntő 33–26-ra megnyert idegenbeli visszavágója után örömmámorban úszott, így távozását sem indokolta meg különösebben, azonban a Nemzeti Sport vele készített interjújában már valamivel bőbeszédűbbnek bizonyult. 

„Szeretném leszögezni, hogy minden az én kérésemnek megfelelően alakult a kommunikáció során. Más szempontból is mindent úgy alakított a klub, ahogyan kértem. Így döntöttünk, nagyon nagy barátságban válunk el. Ide születtem, fradistaként is halok meg, csak köszönettel tartozom mindenkinek. Ennél a klubnál lettem az, aki vagyok, mindent – a családomat, tulajdonképpen az életemet is – ennek az egyesületnek köszönhetek” – beszélt a bejelentés időpontjáról a hamarosan leköszönő vezetőedző, aki azt is elárulta, hogy a játékosok sem tudták, hogy távozik, ugyanis eddig senkinek nem beszéltek erről. 

Az volt a kérésem, hogy a metzi visszavágó végéig nem tudathatja meg a csapat, én is szigorúan tartottam magam ehhez.

Többekben felvetődött, hogy azért nyertünk Franciaországban, mert megsúgtam a játékosoknak, hogy távozom a nyáron – nem súgtam meg. Sőt nagyon vigyáztam rá, hogy amennyire csak lehetséges, ne is lássanak rajtam semmit” – nyilatkozta Elek Gábor. 

(Borítókép: Elek Gábor. Fotó: Vasvári Tamás/MTI)