Lionel Messi érkezése után úgy tűnik, hogy David Beckham csapata rákapcsol és újabb sztárokat szerződtetne.

Lionel Messi tegnap jelentette be, hogy nem tér vissza korábbi sikereinek helyszínére, és nem igazol az FC Barcelonához, helyette a David Beckham tulajdonában álló Inter Miamihoz szerződik.

Az argentin világbajnok visszautasította a PSG szerződéshosszabbítási ajánlatát, sőt a mesés fizetéssel kecsegtető szaúdi ajánlatokat is. A hétszeres aranylabdásnak felnőtt pályafutása során ez lesz az első klubja Európán kívül.  

A hírek szerint Messi a Barcelona anyagi helyzete miatt nem akarta megkockáztatni az átigazolását gyerekkori csapatába. Erről ő maga nyilatkozott:

Nem térek vissza a Barcelonához, az Inter Miamiban folytatom a pályafutásomat az Egyesült Államokban.

Nagyon szerettem volna visszatérni, de azok után, amit 2 éve átéltem a távozásomkor, nem akartam újra ugyanabba a helyzetbe kerülni”

Időközben a 90min.com úgy értesült, hogy az argentint két korábbi Barcelona-klasszis is követheti Floridába, ugyanis a gránátvörös-kékektől több mint 700 mérkőzés és 15 év után távozó Sergio Busquets ugyancsak Miamiban köthet ki, miután Messihez hasonlóan visszautasította a szaúdi klubok érdeklődését, de Messi másik nagyon jó barátja, Luis Suárez is a Miami célkeresztjében van. 

Busquets szerződtetését a következő 48 órában erősítheti meg a Miami, míg Suárez esetében még meg kéne egyezni a csatár jelenlegi csapatával, a brazil élvonalbeli Gremioval.

Inter Miami és David Beckham

Emlékezetes volt, amikor David Beckham 2007-ben a Los Angeles Galaxyba igazolt, majd később kedvezményesen alapíthatott klubot, amely jelenleg is az első osztályban szerepel. Az Egyesült Államokban az első osztály nem kieséses alapon működik, hanem felkéréssel, így gyakorlati akadálya nincs annak, hogy szinte a semmiből bejusson egy klub. A Beckham által életre keltett Inter Miami FC is így lett a liga egyik legjobbja. 

(Borítókép: Lionel Messi, Sergio Busquets, Arthur és Luis Suárez az FC Barcelonában. Fotó: VI-Images/Getty)