Lassan már nincs az a pénz, amit ne áldoznának be, hogy a közel-keletre csábítsák az argentin világbajnokot.

A világ legnevesebb átigazolási hírekkel foglalkozó szakértője, Fabrizio Romano szerint az Al Hilal hatalmas összeget ajánlott fel Lionel Messinek annak érdekében, hogy megszerezze az argentin válogatottat.

Jelenleg a portugál Cristiano Ronaldo minden idők legjobban fizetett focistája évi 28 milliárd forintos gázsival, azonban ezt az összeget is megtoldaná az Al-Nasszr rivális csapata, az Al-Hilal, amely korábban már tett egy összesen 300 millió eurós (118 milliárd 843 millió forintos) ajánlatot Lionel Messinek. Romano szerint a szaúd-arábiai csapat ezúttal 400 milliós (150 milliárd 687 millió forintos) fizetést ígért az időközben világbajnoki címet szerző csatárnak, aki legutóbb visszautasította a közel-keleti csapatot. 

Ez az összeg kétszerese annak, amit Cristiano Ronaldo összesen hazavisz az Al Nasszr-nál két és fél év alatt.

Lionel Messi szerződése ezen a nyáron lejár a PSG-vel és egyre inkább úgy tűnik, hogy a felek nem fognak hosszabbítani egymással, így az Al-Hilal mellett arról is egyre gyakrabban olvasni, hogy Messivel korábbi klubja, az FC Barcelona is felvette a kapcsolatot. 

A hírek szerint a hétszeres aranylabdás játékos inkább Európában maradna a következő szezonban is. Korábbi csapattársa, Thierry Henry szintén azt tanácsolta neki, hogy térjen vissza az FC Barcelonához. Márpedig, ha így történik, akkor nem fogjuk látni ismét összecsapni a 21. század két vitathatatlanul legjobb játékosát a közel-keleten. 

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Eurasia Sport Images/Getty)