Lassan vége a júniusnak, ám a legnagyobb filmek még csak most érkeznek majd a mozikba. Összeszedtük, hogy mely filmekre lesz érdemes mindenképpen beülnünk a következő két hónapban!

Javában dübörög a nyár és nem véletlen a legnagyobb stúdiók évről évre való csatározása, hogy megszerezzék a nyári időpontokat. Ilyenkor ugyanis kiugróan magas a moziba járók száma, ráadásul ez a nyár még rengeteg ínyencséget tartogat számunkra a filmek terén. 

Indiana Jones és a Sors tárcsája, június 29.

Harrison Ford utoljára húzza fel ikonikus kalapját és veszi magához ostorát, mint Indiana Jones. Ez a film már látható is a mozikban, így némileg kivétel a listán. A legújabb Indi-kaland egyébként a kritikusok szerint nem lett a széria legjobb darabja, azonban Harrison Ford alakítása miatt mindenképpen érdemes jegyet váltani rá. 

Mission Impossible: Leszámolás – Első rész, július 13

Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Ebben a filmben debütál Tom Cruise eddigi legveszélyesebb filmes mutatványa is, erről itt írtunk korábban. 

Oppenheimer, július 20

Christopher Nolan neve általában garancia a minőségre, így nincs okunk azt feltételezni, hogy a közelgő Oppenheimre című film ne lenne ismét remekmű. A film számtalan sztárszínészt felvonultat, így például láthatjuk majd: Matt Damon, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Rami Malek,  Kenneth Branagh és Gary Oldman remek színészi játékát is. A film berepíti a nézőt abba az izgalmas paradoxonba, amit az a rejtélyes férfi élt át, aki megkockáztatta, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmentse azt.

Meg 2: Az árok, augusztus 4

Statham ismét Jonas Taylorként tanítja móresre a Megalodon nevű őscápát, amelyből rögtön hármat is megismerhetünk a filmben. A főhőshöz csatlakozik Wu Jing, aki Kínában hatalmas sztár, és olyan kasszasikerekben játszott már, mint a Vándorló Föld és a Harcos Farkas. A páros egy víz alatti expedíciót szervez az óceán fenekére, hogy új élőlények után kutassanak, majd nem sokkal ezt követően elszabadul a pokol. A filmből ráadásul az is kiderül, hogy őscápák nem csak emberekkel táplálkoznak, hiszen az egyik kedvenc reggelijük a T-Rex.

Kísértetkastély, július 27

Manapság már kevés vígjáték készül és megkevesebb, amelyik egyáltalán kecsegtet azzal a lehetőséggel, hogy jó is lesz. A Kísértetkastély ráadásul igencsak különös műfajban, a horror-vígjáték kategóriában szeretne maradandót alkotni (persze mivel Disney filmről beszélünk a korhatárbesorolás csak 12+-os), amire a szereplőgárda fényében meg is van az esélye. LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Dan Levy, Jamie Lee Curtis és Jared Leto neve akár garancia is lehetne a sikerre, de arra mindenképpen ösztönözhet mindenkit, hogy adjon egy esély ennek a mozinak. 

(Borítókép: Tom Cruise a Mission Impossible bemutatóján. Fotó: Cedric Ribeiro/Getty)