Egy életen át próbáljuk találgatni, hogy vajon mi vár ránk a halál után. Egyesek a mennyországban hisznek, míg mások a reinkarnációban. Az ateisták úgy vélik, semmi más nem vár, csak a sötétség, megint mások a szellemekben vagy más dimenziókban hisznek. Cikkünkben öt olyan dolgot mutatunk, amelyek arra engednek következtetni, hogy igenis létezik a túlvilág egy – vagy akár több formája.

Bonnie és Clyde

Kísértetként járhat vissza meggyilkolásának helyszínére Bonnie Parker és Clyde Barrow szelleme. A hírhedt bűnöző szerelmespárt 1934. május 23-án lőtték le a hatóságok, amikor rajtaütöttek lopott autójukon.

A páros 1930 januárjában találkozott először, Bonnie ekkor 19, Clyde 21 éves volt. A férfi visszaeső bűnözőnek számított, betörésért és autólopásért többször is ült rács mögött. 1932 februárjától már közösen követtek el különböző bűncselekményeket, köztük gyilkosságot, rablást, emberrablást. Miután '34-ben lelőtték őket, az út mellett táblát állítottak a golyózápor emlékére.

A történet furcsasága, hogy a tábláról készült képeken a mai napig sokszor elmosódott, kísérteties figurák látszanak.

Fantomok

Az angliai Bath színházból többen is arról számoltak be, hogy fantom pillangót láttak röpködni. Első alkalommal az 1948-as karácsonyi előadáson tűnt fel, amikor pillangóbalettet mutattak be. A pillangó azóta egyetlen fellépést sem hagyott ki, minden este átrepül a színpad felett. 

Nemcsak pillangót, de fantomkutyát is többfelé észleltek már Angliában. A hiedelem szerint általában annak jelenik meg, akinek valakije meg fog halni. Ez a babona a Harry Potter-filmek rajongóinak is ismerős lehet, amikor a harmadik részben a főszereplő egy fekete kutyát lát. Később aztán kiderül, hogy amit Potter látott, az valójában Sirius Black, ám még mielőtt ez kiderül, jóslás órán a teafüvekből egy fekete kutya képe rajzolódik ki Potter csészéjének alján. Akkor megtudjuk, hogy a jelenséget Zordónak nevezik, amely egy nagyon rossz ómen: a halál közeledtét jelzi.

A valóságban egy alkalommal egy kis településen mutatkozott meg a kísérteties külsejű fekete kutya. Az emberek a vihar elől egy templomban kerestek menedéket, majd amikor a villámok fényében a kutya megjelent, a templomtorony ledőlt és a tetőt átszakítva az emberekre zuhant. A templom északi ajtaján állítólag a mai napig láthatók a pokol kutyájának is nevezett szörnyeteg tüzes leheletének nyomai.

Al Capone és a hangszere

A mai napig furcsa jelenségeket tapasztalnak a brooklyni születésű, ám nápolyi felmenőkkel rendelkező Al Capone, a néhai hírhedt bandavezér egykori cellájában. Az 1920-as, '30-as évek nagy hatalmú, könyörtelen bűnözőjét adócsalás miatt sikerült letartóztatnia a hatóságoknak, majd a kaliforniai Alcatrazba került. A börtönben megromlott az egészsége, tüdőgyulladást, végül agyvérzést kapott. Halála óta mindmáig tapasztalnak furcsa, őrá utaló kísérteties jelenségeket az egykori cellájában.

Időnként például az egyik kedvelt hangszerének, a bendzsónak a pengetése hallatszik a rácsok mögül.

Orient Expressz

Az Agatha Christie-t is megihlető Orient expresszen a való életben is történtek szörnyűségek. 1923-ban például öngyilkosság történt a vonaton. Egy férfi Amszterdamból menekült el, miután a főnökétől ellopott egy erszény gyémántot. A vonatra szállva úgy hitte, sikerült leráznia az üldözőit, ám a következő állomáson már várta őt a rendőrség. Mihelyt a vonat Würzburgba ért, az egyik luxuslakosztályban főbe lőtte magát, hogy ne tudják elkapni.

Az eset óta a würzburgi állomáshoz közeledve az alvó utasok pisztolylövés hangjára riadnak fel, és hirtelen az az érzésük támad, hogy nincsenek egyedül a fülkében. 

Bolygó hollandi

Richard Wagner háromfelvonásos „romantikus” operáját egy 17. századból származó tengerészlegenda ihlette, miszerint egy hajó arra ítéltetett, hogy az utolsó ítélet napjáig hajózzon a világ tengerein. A legenda alapját egy 1680-ban Amszterdamból induló hajó szerencsétlensége adja: a Holland Kelet-India egyik kikötője felé tartó vitorlás pusztító viharba keveredett, miután megkerülte a Jóreménység fokát. A hajó hatalmas hullámokon vergődött, a legénység pedig életét vesztette.

Ez is érdekelheti

Korábban arról írtunk, hogyan vélekedik a tudomány a látókról. Kattintson, és tudja meg, hogy igazi hírnökök vagy szimplán csalók-e a túlvilági suttogók!

(Bien)

(Borítókép: Túlvilág. Illusztráció: Getty Images)