A Formula-1-es Magyar Nagydíj első három helyezettje gyönyörű trófeát kapott, ám a dobogó legtetejére felálló, Verstappen 15 millió forintot érő darabját csúnyát összetörték.

Véget ért a Formula-1 Magyar Nagydíj, és ahogy legutóbb, ezúttal is Herendi porcelánnal jutalmazták a dobogóra felálló versenyzőket. 

A versenyt végül a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a Hungaroringen. Ahogy az ilyenkor lenni szokott a dobogósok egy hatalmas pezsgőzéssel ünneplik saját teljesítményüket. A nagy őrjöngés közepette azonban baleset történt: Verstappen kupája pedig nem jutott le épen a dobogóról.

A versenyen második helyen záró Lando Norris ugyanis egy rossz mozdulat következtében összetörte az egyedi díjat, melynek eszmei értéke több mint15 millió forint.

Őszintén szólva nem tudom, mi történt az eredményhirdetés közben a trófeával, Max biztos túl közel tette a dobogó széléhez és leesett

– nyilatkozta az esetről a McLaren versenyzője, aki korábban már elnézést kért Verstappentől.

A videón egyébként jól látszik, hogy Norris akkora erővel csapja oda pezsgősüveget a dobogóhoz, hogy a győztesnek járó trófea valószínűleg akkor is lezúdul, ha a pódium közepén áll...

Hat hónapig, nagyjából harmincan dolgoztak a trófeán, most viszont darabjaira hullott a műalkotás.

A Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója azóta bejelentette, hogy újra elkészítik a Magyar Nagydíj győztesének, Max Verstappennek a korábban összetört győzelmi trófeáját – jelentette be az M4 Sport stúdiójában a szakember. 

(Borítókép: Verstappen a Herendi porcelán trófeával a kezében ünnepel. Fotó: Francois Nel/Getty)