A 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Horizontok nevű szekciójában nyerte el a legjobb filmnek járó díjat Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmje. A díjat a fesztivál záróceremóniáján, a Lidón vette át a rendező. A vörös szőnyegen Palvin Barbara is feltűnt.

Rangos díjat nyert harmadik nagyjátékfilmjével Reisz Gábor magyar rendező a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A Horizontok nevű szekcióban díjazták az alkotást, amelynek készítői a legjobb filmnek járó elismerést vehették át a fesztivál Lido nevű záróünnepségén – közölte a forgalmazó Cirko Film szombat este az MTI-vel.

A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról. A főbb szerepekben Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina láthatók.

A film rendezője és forgatókönyvírója Reisz Gábor, a társforgatókönyvíró Schulze Éva. A producer Berkes Júlia, a koproducer Prikler Mátyás, az executive producerek pedig Petrányi Viktória, Gyárfás Eszter és Sós Judit. Az operatőr Becsey Kristóf, a vágó Gorácz Vanda és Reisz Gábor. A film a Proton Cinema és az MPhilms gyártásában készült az AVF - Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával. A film velencei fogadtatása egyöntetűen pozitív volt, a magyar mozikban szeptember 22-től premier előtti vetítéseken, majd a nagyközönség számára október 5-től lesz látható.

Palvin Barbara a vörös szőnyegen tündökölt

A 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált a világhírű magyar modell, Palvin Barbara sem hagyhatta ki. Az eseményen egy gyönyörű, comtőig felsliccelt fekete Armani-ruhában jelent meg, amely egy különlegesen kivágott mellrésszel rendelkezett. Frizurában is újított: a tőle megszokott barna tincsek helyett világosszőke hajjal tündökölt, amelyet laza kontyba kötött fel, elöl frufrut hagyva. Egy biztos: a vörös szőnyegen mindenkit elkápráztatott.

Palvin Barbara idén júliusban házasodott össze szerelmével, Dylan Sprouse-szal. A színésszel 2018 óta alkotnak egy párt. A 31 éves amerikai férfi szeptemberben jegyezte el szupermodell kedvesét, akivel a nyáron magyar és amerikai esküvőt is tartottak. A hazai ceremónián Palvin egy Merő Péter-ruhát viselt.

(Borítókép: Reisz Gábor a 80. Velencei Filmfesztiválon. Fotó: Getty Images)