A szakszervezetek felhívták a színészek figyelmét a sztrájk szabályaira, amik miatt nem öltözhetnek filmes karaktereknek.

A színészek már több mint 100 napja sztrájkolnak, hogy megegyezzenek a stúdiókkal a fizetésemelésekről, a streaming bevételekről és a mesterséges intelligencia okozta aggodalmakról, azonba eddig sikertelen volt minden előfeszítésük.

A sztrájk tiltja a színészeknek, hogy bármilyen promóciós tevékenységet végezzenek, ha pedig beöltöznek egy filmes karakternek, azzal gyakorlatilag reklámozzák azt.

A BBC szerint a szakszervezetek azt tanácsolták a sztároknak, hogy inkább általános, karakterekhez nem kötődő jelmezt válasszanak, hogy megüzenjék a munkáltatóknak, hogy nem hajlandóak tisztességes szerződés nélkül reklámozni a munkáikat.

A színészek sztrájkra nemcsak a stúdiók reklámtevékenységét nehezíti meg, hanem több film, sorozat és tévéműsor forgatását is leállították, de a forgatókönyvírók szakszervezetének tagjai október elején elfogadták három évre szóló szerződésüket a nagy filmstúdiókkal. Ők öt hónapig sztrájkoltak a megállapodás előtt.

(BBC)

(Borítókép: Leni Klum 2022-ben Heidi Klum buliján. Fotó: GettyImages)