Egy megrendítő tragédia sújtotta a jégkorong világát. Az angol Nottingham Panthers csapatának amerikai sztárja, Adam Johnson egy meccsen történt ütközés következtében vesztette életét.

A péntek este a Sheffield Steelers a győzelem reményében játszott, ahová a Nottingham Panthers érkezett vendégként. Azonban a meccsen tragédia történt, amikor Adam Johnson, a Panthers 29 éves amerikai játékosa egy ütközés során elesett. Az esés során egy másik játékos korcsolyája sajnálatos módon elvágta Johnson nyakát.

A pályán azonnal elsősegélyben részesítették a súlyosan megsérült Johnson-t. A nyolcezer néző csendben figyelte, ahogy a mentők a sérült játékost kórházba szállítják. Sajnos, az orvosok minden erőfeszítése ellenére sem tudták megmenteni életét.

Adam Johnson nem csak az angol ligában szerzett hírnevet, hanem 13 alkalommal a híres NHL-es Pittsburgh Penguins mezében lépett pályára. 

A brit liga vezetősége gyászjelentésében tudatta a sajnálatos eseményt és azonnali hatállyal elhalasztotta a hétvégére kiírt többi mérkőzést. A sportrajongók, csapattársak és az ellenfelek egyaránt fejet hajtanak Adam Johnson emléke előtt. Az esemény rámutatott arra, mennyire veszélyes lehet a jégkorong, és milyen apró momentumok dönthetnek élet és halál között.

(Borítókép: Adam Johnson, a Panthers 29 éves amerikai játékosa. Fotó: Getty Images)