Mint minden eddigi évben, idén is megválasztotta a legszexibb férfinak kikiáltott celebet az amerikai People magazin. Az elismerésben a Grace klinika című sorozat egy sztárja részesült.

Tavaly az Amerika Kapitányt alakító Chris Evans, az azt megelőző évben pedig a Hangya szerepében tetszelgő Paul Rudd lett a világ legszexibb férfija. Idén megszakadt a kör és kivételen nem egy Marvel-univerzumbeli szuperhős, hanem egy sorozatsztár került az amerikai People magazin címlapjára.

2023 legszexibb pasija nem más lett, mint a Grace klinika című szériában dr. Derek Shepherd idegsebészt alakító Patrick Dempsey.

„Teljesen megfeledkeztem róla, ráadásul sosem gondoltam arra, hogy valaha e cím birtokosa lehetek. Szóval ez most jót tett az egómnak” – csodálkozott Jimmy Kimmel kedd esti műsorában az 57 éves színész, aki először azt hitte, csak viccelnek vele. A megdöbbenést követően elárulta, nagyon örül annak, hogy az élete ezen pontján választotta őt a magazin, a lehetőséget pedig valami pozitív dologra szeretné használni. Mint azt kiemelte, a költségmentesen személyre szabott rákkezelést biztosító Dempsey Centert szeretné támogatni, amelyet néhai édesanyja tiszteletére alapított 2008-ban, hogy felhívja a figyelmet a rákos betegekre és a szeretteikre.

A műsorvezető arra is rákérdezett, hogy Dempsey gyerekei vajon mit szólnak majd a világ legvonzóbb férfija címhez, mire a színész úgy felelt, hogy vélhetően gúnyolódnak majd és minden lehetséges okot próbálnak megtalálni, hogy miért nem neki kellett volna megkapnia ezt az elismerést. A heccelődést ugyanakkor jó dolognak tartja, állítása szerint három gyermeke így tartja fiatalon őt, arról nem beszélve, hogy saját szépségápolási márkát is alapított. A magyar közönség legközelebb december közepén, a Michael Mann által rendezett  Ferrari  című filmben láthatja őt.

(Borítókép: Kacsintó férfi. Illusztráció: Getty Images)