A Magyar Teqball Szövetség tájékoztatása szerint a Bányik Csaba, Katz Balázs duó aranyérmet szerzett a bangkoki világbajnokságon.

A magyarok által feltalált, Teqball sportról korábban már beszámolt a Velvet is. A pörgős, magas technikai képzettséget igénylő, focira épülő sportágban hazánk úttörőnek számít.  Nem csak arról van szó, hogy mi találtuk fel az asztalitenisz lábbal űzhető változatát, de magas szinten műveljük is. 

A bangkoki világversenyen a magyar szövetség bejelentése szerint a Bányik Csaba, Katz Balázs duó világbajnok lett.

Előbbi versenyző ráadásul Ács Krisztinával vegyespárosban is dobogóra állhatott, miután harmadikként zártak ebben a kategóriában. A harmadik világbajnoki medált pedig Péchy Petra és Vicsek Nóra gyűjtötte be a női párosok versenyében. 

A Bányik, Katz férfi páros az elődöntőben 2-0-val lépett túl a Phakpong Dejaroen, Boonkoom Tipwon hazai egységen. Ebben a kategóriában magyar-brazil döntő volt, mivel a dél-amerikaiak némi meglepetésre legyőzték a szerbeket az elődöntőben. Bányikék a Rodrigo Bento Medeiros, Matheus Ferraz kettős elleni vb-döntőt 2-0-ra nyerve (12-4; 12-7) szerezték meg a világbajnoki trófeát – számolt be az Origo a meccsről. Érdekesség, hogy egyéni indulóként, a kétszeres vb-győztes Janicsek Zsanett a világbajnokságok történetében először távozott érem nélkül.

A magyar fejlesztésű sportág első Európán kívüli világbajnokságán 61 ország 214 versenyzője vett részt.

(Borítókép: Bányik Csaba, Katz Balázs duó aranyérmet szerzett a bangkoki teqball-világbajnokságon. Fotó: Albert Perez/Getty)