Az egykori Formula 1-es világbajnok állapotáról 10 év elteltével is csak találgatások vannak.

Az egész világot megrázta, amikor 2013 december 29-én egy síbaleset miatt életveszélybe került Michael Schumacher. A világbajnok F1-es pilóta kómába került, majd hosszú hónapok után ébredt csak fel. Azóta az egészségügyi állapotáról csak találgatásokat lehet hallani, olvasni. A baleset körüli rejtélyt pedig csak fokozta, amikor teljes hírzárlatot rendelt el a család egy évvel később. Felesége, Corinna Schumacher azóta szigorúan ellenőrzi, hogy kik látogathatják a lábadozó világbajnokot. Nagy ritkán egy-egy információs morzsa napvilágot lát, azonban a korábbi pilóta valós állapotáról csak találgatások vannak.

Ezért nem beszélnek Schumacher állapotáról

A család ügyvédje, Felix Damm, nemrég interjút adott arról, miért olyan nagy a titkolózás a sportoló állapota körül.

Az ügyvéd elmondta, hogy már a baleset előtt is kapcsolatban állt a családdal, és Schumacher mindig hangsúlyozta, hogy védeni akarja a szeretteit a média kritikáival szemben.

Az utóbbi tíz évben a család számos pert nyert a magánszféra megsértése miatt, és Damm kijelentette, hogy a médiumoknak meg kell érteniük a magánszféra védelmének fontosságát még az ilyen világhírű személyiségről szóló hírek esetében is.

„Mindvégig a magánéletet akartuk védelmezni. Azt is átgondoltuk, hogy legyen-e egy utolsó bejelentés Michael egészségügyi állapotáról, és az helyes lenne-e. De akkor sem lett volna vége, és folyamatosan aktualizálni kellett volna a helyzetjelentéseket, hiszen az érintetteknek nem áll módjukban elrendelni, hogy a médiumok ezt követően lezárják a témát. Mindig lettek volna ilyen jelentések, és megkérdezték volna, most hogy áll a helyzet. Egy-két-három hónappal vagy évvel közlemény után is” – utalt arra, hogy az elzárkózás egy jogi védekező fegyver lett ezzel a család kezében.

(m4sport)

(Borítókép: Michael Schumacher. Fotó: Hoch Zwei/Getty)