A 2024-es Golden Globe alatt Jo Koy műsorvezető a királyi családot, majd név szerint Harry herceget és Meghan Markle-t vette célba. Koy a legnagyobb hollywoodi sztárok előtt gúnyolódott Harry és Meghan több millió dolláros együttműködésén a Netflix-szel és a királyi családot sem hagyta ki a „buliból”.

Meghan Markle és Harry herceg ugyan nem vett részt a díjátadó szezon egyik legnagyobb showműsorán, de ez nem akadályozta meg Jo Koy műsorvezetőt, hogy viccelődjön velük a nyitó monológja alatt. Leonardo DiCaprio és Bradley Cooper kedvelőinek ugratása után a komikus Harryhez és Meghanhez fordult.

Szóba került az Utódlás című sorozat is, amelyet szándékosan összekevert az angol királyi családról szóló Korona című szériával. 

„Az utódlásnak kilenc jelölése van. Micsoda nagyszerű sorozat egy gazdag, fehér, működésképtelen családról, és cselszövésről... Várjunk csak... Ez a Korona. Sajnálom! Milyen nagyszerű volt Imelda Staunton a Koronában, nem csodálatos? Annyira jó volt a királynő alakítása, hogy Harry herceg felhívta és pénzt kért tőle. Harry hercegnek és Meghannak továbbra is dollármilliókat fognak fizetni azért, mert egyáltalán nem csináltak semmit. És mindez a Netflixen keresztül történik” – viccelődöt a műsorvezető. 

A vicc abból fakad, hogy miután Harry herceg és Meghan Markle kiléptek hivatalosan is a király család kötelékéből szerződést kötöttek a Netflix-szel. A streamingszolgáltatóra azóta fel is került egy közös dokumentumfilm-sorozat és Harry herceg Invictus Games-ről szóló műsora is.

A királyi családban köztudottan nem szoktak reagálni hasonló üzengetésekre, vagy megjegyzésekre. III. Károly király ezen oldalát egyelőre nem ismerjük, viszont édesanyja ritkán reagált hasonló esetben. Annyi biztos, hogy a királyi család csak Harry és Meghan miatt nem fog közleményt kiadni, vagy megvédeni őket, mivel egyre inkább elszigetelődnek a családon belül.

(mirror)

(Borítókép: Jo Koy. Fotó: Lionel Hahn/Getty)