Jóindulatú elváltozás miatt prosztataműtéten esett át a mai napon III. Károly brit király. Az uralkodó felépülőben van, állapotáról a felesége, Kamilla királyné nyilatkozott.

A brit királyi család a múlt héten közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy prosztatamegnagyobbodás miatt műteni kell Károly királyt, ugyanakkor leszögezték, hogy nincs ok aggodalomra, ugyanis az elváltozás, amelyet el kell távolíttatni, jóindulatú. Az operációra a mai napon került sor a London Clinic magánkórházban, a király mostanra túl van a nehezén. A jelenlegi állapotáról a felesége, Kamilla királyné nyilatkozott szűkszavúan a publikumnak, miután ma este elhagyta a kórházat.

Jól van, köszönöm az érdeklődést.

A királynénél egy kicsit bővebben tájékoztatta a nyilvánosságot a Buckingham-palota szóvivője, aki egyben a király köszönetét is tolmácsolta az embereknek. „Őfelsége szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt héten a jókívánságaikat küldték, és örömmel értesült arról, hogy a diagnózisa pozitív hatással van a közegészségügyi tudatosságra."

III. Károly király a beavatkozás miatt nyilvános eseményeken egy ideig nem vesz majd részt, ahogy feltehetőleg Katalin hercegné sem. Vilmos herceg neje nemrég egy hasi beavatkozáson esett át ugyanabban a magánkórházban, ahol ma a királyt is műtötték. Az operáció előtt Károly meg is látogatta a menyét, aki 11. napja fekszik az intézményben.

(People)

(Borítókép: III. Károly király. Fotó: Getty Images)