Bemutatkozott a BYD legújabb modellje: a Seal U egy olyan elektromos SUV, amely ígéretes alternatívát kínál a Tesla Model Y-val szemben, magában hordozva a technológiai innovációt és megfizethető árat.

Amikor a BYD, a kínai elektromosautó-piac vezetője betört Európába, sokan még csak ismerkedtek a márkával, ám azóta egyre inkább dominálja a piacot. A legutóbbi negyedévben még a Tesla eladásait is felülmúlta. Elon Musk reakciója a BYD sikerére és a Tesla részvényeinek ingadozása mindent elmond a kínai márka népszerűségéről. 

A BYD egy professzionális, multinacionális vállalatként halad előre, évtizedek alatt lépésről lépésre átállva a benzines autókról a plug-in hibrideken és teljesen elektromos autókon keresztül az öko-barát technológiákra. A BYD nemcsak autógyártásban jeleskedik, de akkumulátor- és buszgyártásban is, miközben stratégiai területeket szerez meg magának.

A BYD Seal U a Seal sportos szedán és a kompakt méretű Dolphin testvérének praktikus változata, igazi családi SUV. Kényelmes, tágas, és minden részlete átgondolt. Az 552 literes csomagtartója mellett a belső tér is kiemelkedő, bár összhatásban a célszerűség veszi át a főszerepet.

Technológiai szempontból a Seal U sem marad le: a 15,6 colos, motorosan forgatható központi kijelzője, amely Apple CarPlay-t és Android Autót is támogat, bizonyítja, hogy a BYD élen jár az autóiparban. A rendszer gyors és jól átgondolt, bár a Tesla szintjét még nem éri el.

A Seal U elsőkerék-hajtású, és bár a vezetési élmény szempontjából inkább a kényelemre összpontosít, a futómű puhasága tengeribetegséghez hasonló érzést kelthet, ha túlságosan hajtjuk az autót. A 218 lóerős teljesítmény bőven elegendő a hétköznapi használathoz és a fogyasztása is kedvező.

A Seal U két felszereltségi szinten érhető el: a Comfort és a Design 71,8 és 87 kWh akkukapacitással, illetve 16,3 és 17,5 millió forintos induló árral. Mindkét változat a BYD Blade akkumulátor technológiáját használja, amely hosszabb élettartamot és megbízhatóságot ígér, bár a töltési sebesség és a súly tekintetében kompromisszumot jelent.

Összességében a BYD Seal U egy kiváló választás lehet azok számára, akik egy megbízható, jól felszerelt és megfizethető elektromos városi terepjárót keresnek. A BYD nemcsak árban versenyez a Teslával, hanem a technológiai innovációban is, ezzel új szintre emelve az elektromos autók piacát.

(Borítókép: a BYD legújabb modellje, a Seal U. Fotó: Getty Images)