A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor úgy is itt tartaná a válogatott szövetségi kapitányát, ha ő távozni szeretne.

Néhány szurkoló számára talán megnyugtató, ámde mégis valamelyest aggasztó hírrel szolgált Csányi Sándor az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában. Az MLSZ elnöke szerint a felnőtt válogatottat 2018 nyara óta rendkívül sikeresen irányító Marco Rossi maradása a nyári Európa-bajnokság után is biztosított, ugyanis az edző szerződése nem ad lehetőséget a távozásra. 

Aki kicsit is ismert a labdarúgás világában az tudja, hogy a vezetőedzők jönnek-mennek minden csapat életében. Persze vannak ritka esetek, amikor egy-egy tréner hosszabb ideig marad egy állomáshelyén, ám ha egy feltörekvő edző magasabban jegyzett klubtól kap ajánlatot, akkor előző klubja szinte kivétel nélkül elengedi őt. Mindezt általában egy jó adag pénzért cserébe. Nos, Csányi Sándor a jelek szerint kissé másképp vélekedik ebben a kérdésben. Az MLSZ elnöke kategorikusan kizárta Marco Rossi távozását, egészen 2026. januárjáig, amikor is lejár a szerződése. 

„2026. január 1-ig szól a szerződése, tehát a Nemzetek Ligájában és a világbajnoki selejtezőkön biztos, hogy Marco Rossi vezeti a csapatot.

Olyan a szerződése, hogy el se tud menni, ha szeretne, akkor sem

– mondta Csányi.

Sok szurkoló értetlenül állt az MLSZ-elnök már-már fenyegető szavai előtt,

hiszen Rossi eddig minden ajánlatot visszautasított, noha keresték a Premier League-ből és a Serie A-ból is már többször. Ennek ellenére a legtöbben úgy gondolják, ha elérkezettnek látja az időt a távozásra, akkor ezt szabadon megtehetné, hiszen rengeteget tett a magyar labdarúgásért és a válogatott sikeréért. 

Csányi többek között beszélt még az NB1-ről, a magyar utánpótlás helyzetéről, valamint ismertette a magyar labdarúgó-válogatott programját a nyári Európa-bajnokságig. 

(Borítókép: Csányi Sándor. Fotó: Bloomberg/Getty)