A tehetős kínai asszony teljesen kihagyta a végrendeletéből a gyerekeit.

Közel egymilliárd forint értékű kínai jüant hagy hátra maga után egy Liu nevű sanghaji nő, aki annyira megharagudott a gyerekeire, hogy inkább házi kedvenceire hagyta a hatalmas vagyonát. Az asszonynak három gyermeke is van, azonban belőlük már csak saját erejükből lehet milliárdos, ugyanis egyetlen fillért sem örökölnek a végrendelet szerint. A pénzt természetesen nem a háziállatoknak adják majd oda, hanem egy állatklinika kapja meg azzal a feltétellel, hogy vigyáznak majd Liu házi kedvenceire és azok utódaira.

Liu asszony azért hozta meg ezt a különös és egyben radikális döntést, mivel úgy érezte, hogy saját gyermekei elhanyagolták idős korában, sőt súlyos betegsége alatt sem látogatták meg. Eközben imádott kutyusai és cicusai végig ott voltak mellette, így végül az ő javukra írta meg a végrendeletét.

Kínában minderre jogilag minden lehetősége megvan, és a közösségi médiában is sokan támogatják, mondván hasonló helyzetben ők is így cselekednének.

A végrendeletet feldolgozó hivatal munkatársai arról biztosították a nőt, ha véletlen meggondolja magát, akkor bármikor módosíthatja végakaratát. Az nem derült ki a híradásokból, hogy pontosan hány éves az asszony, csupán annyit tudni, hogy idős.

(instylemen)

(Borítókép: Egy kutya és egy macska. Illusztráció: Kimberlee Reimer/Getty)