Alejandro G. Inárritu, a Birdman és A visszatérő című filmek Oscar-díjas rendezője közel 10 év után forgat ismét angol nyelvű filmet a Warner Bros. és a Legendary Pictures segítségével.

Alejandro G. Inárritu legutóbb 2015-ben forgatott angol nyelvű filmet, A Visszatérőt, amelynek globálisan félmilliárd dolláros jegybevétele lett és három Oscar-díjat zsebelt be. A rendező mellett A visszatérőben nyújtott alakításának köszönhetően kapta meg a maga arany szobrát Leonardo DiCaprio is.

A legújabb Inárritu film teljes titokban van tartva egyelőre, csak annyi derült ki, hogy az alkotás forgatókönyvét is a rendező írta Sabina Berman, Alexander Dinelaris és Nicolás Giacobone közreműködésével. Ez egy jó előjel lehet, tekintve, hogy a rendező a Birdman című alkotásáért nem csak a legjobb filmnek, hanem a legjobb forgatókönyvnek járó Oscar-díjat is elnyerte. Igaz az új film történetéből még semmit sem hoztak nyilvánosságra, az azonban biztosnak látszik, hogy Tom Cruise kapja majd a főszerepet.

First Class emlékezik meg arról, hogy Inárritu legutóbb a Bardo, egy maroknyi igazság hamis krónikája című spanyol nyelvű filmmel jelentkezett be még 2022-ben. Tom Cruise pedig a következő Mission: Impossible-filmen dolgozik és a Universal filmstúdió előkészület alatt álló, világűrben játszódó filmjében is szerepel majd, amelyet Doug Liman rendez.

(First Class)

(Borítókép: Tom Cruise. Fotó: GettyImages)