Továbbra is folyik a vizsgálat a Red Bull csapatfőnöke ellen felhozott vádakban, de sokan már azt találgatják, hogy ki ül Christian Horner helyére az idei szezonban.

Mint már ismert a Red Bull egy női alkalmazottja megvádolta Christian Hornert, a címvédő Formula-1-es csapat főnökét.

Pontosan azonban még mindig nem tudni, hogy mivel is vádolta meg az alkalmazott a motorsport legendáját, ugyanis a cég nem közölt még részleteket a belső vizsgálatról, csak a De Telegraaf tette közzé, hogy ők láttak olyan bizonyítékot, amik alátámasztják a zaklatást, sőt tudomásukra jutott, hogy a csapatfőnök 650 ezer forint kenőpénzt ajánlott fel az őt bepanaszoló nőnek.

A botrányba keveredett Christian Horner ott volt Bahreinben, hogy megfigyelje az új autó, a Red Bull RB20 tesztelését, de a sajtóhírek szerint a címvédő F1-es csapatát annak létrejötte, azaz 2005 óta irányító szakember már nem sokáig szólhat bele a verseny életébe, ugyanis távoznia kell kirobbant ügy miatt.

A vezető kirúgásáról szóló híreket még nem erősítette meg senki, azonban sokan már most találgatják, hogy ki veheti majd át Horner helyét a Red Bullnál. Így tett a korábbi Formula-1-es pilóta, Ralf Schumacher is, aki a motorsport.com szerint elárulta, hogy szerinte kinek kéne vezetnie a Red Bull csapatát.

Mindenki helyettesíthető. Horner távozása amúgy sem eredményezne nagy különbséget

– magyarázta Schumacher, aki azt elismeri, hogy Horner fontos személy a Red Bull életében és a szezon ezen korai pontján kellemetlen lenne egy vezetőváltás, de úgy látja nélküle is sikeres tudna maradni a csapat.

Schumacher tudja is, hogy ki vehetné át Horner helyét.

Oilver Oakes

– jelentette ki, majd hozzátette, hogy az általa említett csapatfőnök még csak „36 éves, de már menedzselt Formula 2-es és Formula 3-as csapatot” és sok tapasztalattal rendelkezik.

A korábbi pilóta arra is kitért, hogy szerinte a jövő heti Bahreini Nagydíjig el fog dőlni Horner sorsa a Red Bullnál.

(motorsport.com)

(Borítókép: Christian Horner. Fotó: GettyImages)