Robert Jobson királyi szerző új, a brit királyi családról szóló dokumentumfilmjében lerántja a leplet Vilmos és Harry herceg viszályáról, valamint arról, hogy a trónörökös valójában miért féltékeny az öccsére.

Vilmos és Harry herceg ellenséges viszonya azóta tart, hogy az ifjabb testvér a feleségével, Meghan Markle-lel az Egyesült Államokba költözött és ezzel mindketten lemondtak a rangjukról és az azzal járó feladataikról, valamint az előnyökről is. A két testvér viszályáról máig rengeteg cikk születik a világsajtóban, az elmérgesedett kapcsolatot pedig csak tetézte Harry herceg Spare, vagyis Tartalék című memoárja, illetve a róla és Markle-ről megjelenő Netflix-sorozat.

Az elmúlt időszakban ugyan felröppentek hírek, miszerint Károly király állapota miatt talán javulhat a királyi család, és ezzel a trónörök kapcsolata Harry herceggel, ám ezzel egy időben a két fivér közötti féltékenységről is cikkeztek. Bár elsőre azt gondolnánk, Harry herceg érezhet féltékenységet a bátyja, vagyis a brit trón várományosa iránt, ez valójában fordítva van. Erre nemrég Robert Jobson királyi szerző világított rá a Prince Harry's Mission: Life, Family and Invictus Games című dokumentumfilmjében, amelyben többek között elárulta, hogy Vilmos herceget nagyon meglepte Harry herceg sikere, ami irigységet keltett benne. A szerző állítása szerint a trónörökös valójában azért féltékeny az öccsére, mert az hercegi titulusa nélkül, magánemberként is elképesztő eredményeket ér el a különböző projektjeiben.

Harry herceg „szerelemgyereke” például a 2014-ben általa alapított Invictus Games nevű sportverseny, amelyen sérült katonák és veteránok mérkőznek meg egymással többféle sportágban, például kerekesszékes kosárlabdában, ülőröplabdában vagy súlyemelésben. A verseny évről évre egyre nagyobb sikereket és népszerűséget ér el, amire a királyi szakértő szerint Vilmos herceg egyáltalán nem számított, pláne, hogy mindezt az öccse a királyi család támogatása nélkül, magánemberként viszi végbe. Jobson szerint egyebek mellett az is „lenyűgöző”, hogy Harry hercegnek sikerült pénzt gyűjtenie az eseményre, mivel az igen magas költségekkel jár.

„Azt hiszem, volt bizonyos fokú féltékenység, hogy milyen jól sikerült [az Invictus Games]. Szerintem Vilmos meglepődött, mekkora sikert aratott a rendezvény, és milyen sok pénzt fektettek bele, mennyi államvezető vonódott be" – mondta a sportesemény és Vilmos vélt reakciója kapcsán a dokumentumfilmben  Robert Jobson királyi szerző.

(Borítókép: Vilmos és Harry herceg imitátorai az Olaszország és Argentína közötti 2022-es Finalissima mérkőzés előtt a Wembley stadionban. Fotó: Getty Images)