A társulati tagokat is megdöbbentette, hogy elküldték a karmestert.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Kerényi Miklós Máté távozott az Operettszínházból. A népszerű színész ugyan önként mondott fel, azonban nem tagadta, hogy volt előszele a döntésének. Később egybehangzó hírek jelentek meg, hogy az utóbbi időben több felmondás és kirúgás is történt a intézményben.

Maklári Lászlótól december végén a jelenlegi vezetés minden előadását elvette, így 40 év után távozott a posztjáról. A 73 éves, Artisjus-díjas főzeneigazgatónak és karmesternek különösen fájt az elválás, ugyanis néhány hónapja vesztette el a feleségét – közölte a Blikk

„Nagyon szerettem ott dolgozni, hiszen az Operettszínház magas színvonalat jelentett a kulturális életben” – nyilatkozta a bulvárlapnak. Elmondása szerint a nívó akkor kezdett csökkenni, amikor 2019-ben Kiss B. Atilla lett az intézmény igazgatója, a főzeneigazgató pedig Pfeiffer Gyula. Az elmúlt másfél évben a hangulat annyira megromlott, hogy – Sándor Péter, Széles Flóra, Kerényi Miklós Máté és jómaga után – további sztárok is távozhatnak a teátrumból.

„Elbeszélgettünk a főigazgatóval és a főzeneigazgatóval, ami úgy végződött, hogy elvették az előadásaimat. (…) Az elválás okait nem éreztem egészen indokoltnak. (…) Azt gondolom, több mint négy évtizednyi munka után talán nem ezt érdemeltem volna” – mondta el az elválásról Maklári, aki megannyi sikeres előadásban működött közre az évek során. 

(Borítókép: A budapesti Operettszínház bejárata. Fotó: Róka László/MTI)