Az utóbbi években több botrány is borzolta a kedélyeket a magyar úszósportban. Ezúttal a Bajai Spartacus klub jelentette be, hogy 33 év után megvált Pass Ferenctől, aki a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nevelőedzője volt.

Egy szülői bejelentést követően a múlt héten kirúgták Pass Ferenc elismert úszóedzőt a Bajai Spartacus klubtól. A bajai tréner többek között Hosszú Katinka nevelőedzője is volt. A kirúgására azért került sor azonnali hatállyal, mivel olyan üzenetet küldött egy fiatal lánynak, amelyet az egyesület szerint nem kellett volna – számolt be a Sportal.

Pass Ferenc a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy egy félreértett üzenet miatt került ilyen helyzetbe.

„Tény, ha valaki akarja, félreértheti a Messengeren küldött mondatokat, de semmi ilyen szándékom nem volt, semmilyen hátsó szándék nem vezérelt. Semmi bűnöset nem tettem. Az egyesületem ennek ellenére rögtön felmondott. Harminchárom éve dolgoztam itt, soha semmilyen konfliktusom nem volt sem gyerekkel, sem szülővel, legfeljebb szakmai vitám” – mondta az elbocsátott edző, aki azt nem árulta el, hogy hogy pontosan mi is állt az üzenetben. 

Olyan ügyben kéne védekeznem, vagy bizonyítanom bármit, amit nem követtem el

– fogalmazott. 

Az úszósportban nem ez az első botrány az utóbbi években. A legnagyobb port Szilágyi Liliána ügye kavarta, amelyről már született bírósági ítélet is. 

(Borítókép: Uszoda. Illusztráció: onurdongel//Getty)