Visszalépett az Indian Wells-i tenisztornától Rafael Nadal, a spanyolok 22-szeres Grand Slam-bajnoka.

A 37 éves Rafael Nadal a közösségi oldalán jelentette be, hogy bár keményen készült a visszatérésre, ennek ellenére nincs olyan állapotban, hogy részt vegyen a szezon első ATP 1000-es versenyén.

„Nehéz döntés volt, de nem csaphatok be több ezer rajongót. Szeretek itt versenyezni, és már jóval a rajt előtt itt edzettem a sivatagban, úgyhogy nagyon hiányozni fog az itteni játék” – jelentette ki Nadal, aki vasárnap Las Vegasban vívott bemutató meccset, amelyet a Netflix is közvetített.

A kétszeres Grand Slam-győztes, Carlos Alcaraz csak épphogy letudta győzni 16 évvel idősebb honfitársát: Nadal 6:3 és 4:6 után 12-14-re kikapott a döntő rövidítésben. Ekkor még úgy tűnt, hogy minden rendben a 22-szeres Grand Slam-bajnokkal, ám végül mégis a visszalépés mellett döntött.

Indian Wellsben Nadal első ellenfele a szintén védett rangsorral induló Milos Raonic lett volna, de a kanadai játékos így a szerencsés vesztesként beugró, indiai Sumit Nagallal csap össze.

Nadal közel egy éves kényszerpihenője után januárban, Brisbane-ben tért vissza, de a negyeddöntős mérkőzésén ismét megsérült, emiatt nem tudott elindulni az Australian Openen, és azóta sem versenyzett hivatalos tornán. 

(MTI)

(Borítókép: Rafael Nadal. Fotó: David Becker/Getty)