Szoboszlai Dominikot gyorshajtás miatt elkapták a rendőrök. A focista a bíróságon beismerte a bűnét, majd büntetésképp másfél millió forintos csekket kapott.

A Liverpool magyar csillaga, Szoboszlai Dominik ismét a címlapokra került, de ezúttal nem a zöld gyepen mutatott bravúros teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. A közelmúltban kiderült, hogy tavaly ősszel egy gyorshajtási incidens miatt kellett mélyen a zsebébe nyúlnia. A Norwich Guardian értesülései szerint a magyar válogatott sztárját komoly pénzbüntetéssel sújtották.

Szoboszlai szeptember 22-én egy éjszakai kalandja során, Cheshire megyében, az M56-os autópályán száguldott új Bentley-jével. A 70 mérföld/órás (kb. 112 km/h) sebességhatár túllépése nem maradt észrevétlen, így a focista hamarosan a hatóságok célkeresztjébe került.

A karácsony előtti tárgyaláson Szoboszlai elismerte a hibáját, ám ez nem mentesítette a súlyos következmények alól. A bíróság 2500 fontos (kb. 1 millió forintos) pénzbüntetést szabott ki rá, melyhez további 1110 font (kb. 670 ezer forint) perköltség is társult, összesen tehát körülbelül 1,67 millió forintnyi összeg megfizetésére ítélték. Mindezen túl a játékos jogosítványába 6 büntetőpont is bekerült, ami további fejfájást okozhat neki a jövőben.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)