A brit király aggódik az miatt, mi lesz a monarchiával halála után, ugyanis fiai szerinte nem alkalmasak a vezetésre.

III. Károly komolyan aggódik amiatt, hogy egyik fia sem áll készen arra, hogy átvegyék a helyét a trónon. A rákos megbetegedéssel küzdő király ugyanis attól tart nem elég érettek és a botrányok sem kerülték el őket. Az uralkodó nemrég arról is beszélt, hogy azt akarja, hogy Vilmos és Harry inkább a családjára fókuszáljon mintsem a trónra. A király aggodalmairól a Mirror-nak számolt be egy belsős forrás. 

„A fiai több szempontból még instabil lábakon állnak. Csupán csak kettejük viszálya is aggasztó. Nehéz idők ezek, de ennek ellenére Károlynak leginkább a kezeléseire kell fókuszálnia. A lehető legjobb orvosai vannak és ő továbbra is szolgálni akarja a hazáját” – nyilatkozta a bennfentes.

III. Károlyról február 5-én adott ki közleményt a Buckingham-palota, akkor tudta meg a világ, hogy a királyt rákos megbetegedéssel diagnosztizálták.

„Károly király azt akarja, hogy Vilmos és Harry herceg a családjával élvezze a mindennapokat, legyenek ott a gyermekeik mellett, miközben ők felnőnek, legyenek kéznél. Épp ezért nem akarja, hogy több nyilvános szereplést vállaljanak az ő helyzete miatt. Ezért olyan elszánt, ezért olyan pozitív a hozzáállása, amely mellé a legjobb kezeléseket kapja” –nyilatkozta a királyhoz közel álló személy.

(Borítókép: III. Károly. Fotó: WPA Pool/Getty)