Véletlenül rossz aláírással küldött el egy e-mailt a férfi, érthetetlen volt számára a válasz, így saját kísérletezésbe kezdett.

Martin Schneider X felhasználó véletlenül belefutott a munkahelyi szexizmusba. Nicole nevű kolléganőjével egy kisebb munkaerő-közvetítő cégnél dolgoztak, és épp egy ügyfél önéletrajzáról leveleztek – írja a Noizz az Unilad beszámolója alapján.

Durva, elutasító volt, figyelmen kívül hagyta a kérdéseimet.

Azt mondta nekem, hogy az ő módszerei iparági szabványok (nem voltak azok), és hogy nem értem az általa használt kifejezéseket (értettem)” – emlékezett vissza Martin Schneider az ügyfél válaszára, ami fel is idegesítette őt elsőre, de aztán észrevette, hogy véletlenül kolléganőjének, Nicole-nak a nevével küldte el üzeneteit az ügyfélnek, mivel közös levélfiókjuk van.

Martin Schneider ezután megírta az ügyfélnek, már a saját aláírásával, hogy „átveszi Nicole-tól a feladatot”, amire a korábban goromba ügyfél egyből hangszínt váltott, válaszolt minden kérdésére, megköszönte neki a javaslatait is.

A furcsa eset után a férfi megkérte kolléganőjét, hogy két hétre „cseréljenek nevet”. A kísérlet ugyanazt az eredményt hozta, mint az első véletlenül elküldött levél. A tapasztalatait Schneider a főnökével is megosztotta, aki korábban mindig arra panaszkodott, hogy Nicole egy-egy ügyféllel több időt tölt, mint kellene, amit eddig a nő kevesebb tapasztalatának számlájára írt.

(Unilad)

(Borítókép: Férfi az irodában. Fotó: GettyImages)