Hazánk legkedveltebb munkáltatóiról a munkavállalók szavazhattak.

A munkavállalók értékelése alapján Magyarország legkedveltebb munkaadói a Yettel Magyarország, a Pepco Magyarország és a Harman Magyarország – közölte a munkahelyeink.hu az MTI-vel.

A nemzetközi karrier platform 2024-ben harmadik alkalommal készítette el a Top Employers Hungary listát, a mostani rangsor a portálon regisztrált 850 vállalat korábbi és jelenlegi alkalmazottainak 2023. január 1. és december 31. közötti időszakban adott véleményén alapul. A listára azok a munkáltatók kerülhettek fel, amelyek legkevesebb 30 munkavállalói értékelést kaptak.

Az összesített pontszám 70 százaléka az általános értékelésből, valamint öt, egyenként 6 százalékot érő kritériumból áll össze. A szempontok a következők voltak: bérezés és juttatások, fejlődési lehetőségek, munka és a magánélet egyensúlya, menedzsment, illetve vállalati kultúra és értékek.

Ezek alapján a legmagasabbra értékelt munkáltatók sorrendje a következő:

  1. Yettel Magyarország
  2. Pepco Magyarország
  3. Harman Magyarország

Ezeken a munkahelyeken a stressz helyett inkább jól érzik magukat a munkavállalók. Őket követi a Metro Magyarország, a Coca-Cola HBC Magyarország, a Penny, a dm Magyarország, a JYSK Magyarország, az Erste Bank és az Audi Hungaria.

(Borítókép: Munkavállalók egy irodában. Illusztráció: Luis Alvarez/Getty)