Katalin hercegné január 16-án esett át hasi műtéten, azóta kiderült, hogy Károly királyhoz hasonlóan rákos megbetegedést diagnosztizáltak nála. Azóta megelőző kemoterápiás kezelést kap és a gyógyulásra koncentrál. Nemrég kiderült, hogy állapotáról hogyan számolt be a gyerekeinek.

Katalin hercegné és Vilmos herceg családja nagyon nehéz időszakon megy keresztül. Nemcsak a király, III. Károly küzd rákos megbetegedéssel, de a menyénél, Katalin hercegnénél is diagnosztizálták a kórt. A palota azt nem árulta el, és maga a hercegné sem számolt be róla, hogy a ráknak pontosan milyen formájával küzd, és a jövőben sem szeretnének az eddiginél több információt nyilvánosságra hozni, ugyanis közölték: „mindent megtesznek a család védelme érdekében, hogy megőrizzék a privát szférájukat”.

Az eddigi titkolózásnak feltehetőleg azért vetettek véget, mert rengeteg álhír kezdett terjedni a hercegnéről, a rosszindulatú híresztelések pedig csak tovább nehezítettek Katalin állapotán. Ezen felül először a gyerekeivel szerette volna közölni a hírt a lehető legkímélőbb módon, a sajtótól távol.

„Megnyugtattam őket, hogy jól vagyok, és minden nap egyre erősebb leszek, ha azokra a dolgokra koncentrálok, amelyek segítenek a mentális, fizikális és lelki gyógyulásban” – avatta be a részletekbe később Katalin hercegné a nyilvánosságot annak kapcsán, hogyan közölte a 11 éves Györggyel, a 9 éves Saroltával és a 6 éves Lajossal, hogy rákos. A trónörökös feleségének Harry herceg és Meghan Markle is kifejezte együttérzését és támogatását a közelmúltban.

Ez is érdekelheti: 

(Bors)

(Borítókép: Katalin hercegné. Fotó: Getty Images)