Nostradamus 2024-re szóló jóslatai gondterhes időket vetítenek előre, a 2022-ben trónra került III. Károllyal kapcsolatos jövendölései pedig kifejezetten baljóslatúak.

III. Károly királyról korábban a Velvet is megírta, hogy kórházi műtétre szorult prosztata gondok miatt, nemrég pedig arról is beszámoltunk, hogy a palota hivatalosan közölte: rákos megbetegedéssel diagnosztizálták Anglia uralkodóját.

Nostradamus korábban már kivesézett 2024-es jóslatai a királlyal történtek nyomán új megvilágításba kerültek, a 16. századi francia csillagász, asztrológus és próféta ugyanis azt  jövendölte, hogy III. Károly nem sokáig fog uralkodni. A jóslata szó szerint úgy szól:

a szigetek királyának veszélybe kerül a trónja, és erővel elűzik.

Más fordítások szerint a király maga mond le a trónról a fia javára, de olyan verzió is létezik, miszerint a kora miatt teszi le a koronát, amely végül egy olyan személy fejére kerülhet, aki „sosem gondolta volna, hogy valaha is király válik belőle”.

Mint azt korábban megírtuk, Nostradamus egyik legnagyobb szakértője, Mario Reading értelmezése szerint a királyt Harry herceg követi majd a trónon IX. Henry királyként. Hogy a rangsorban következő törvényes örökösök – Vilmos, György, Charlotte és Lajos – hogyan kerülnek ki a képből, arról már nem szól a fáma, de talán nem is lényeges tekintve, hogy a jövendölés szerint a király betegsége miatt talán a vártnál korábbi trónváltást követően nem sokkal a monarchia szétesik három gyerek miatt, akik a háború végén születtek.

(Borítókép: III. Károly király és Harry herceg. Fotó: Getty Images)